Societat 27/09/2019

Localitzen el cos sense vida del nadó a qui el seu pare va llançar al Besòs

Els Mossos han trobat el cadàver del petit a la llera del riu

Ara
2 min
Els bombers busquen un nadó que el seu pare ha llançat al riu Besòs

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han trobat el cos sense vida del nadó de pocs dies a qui el seu pare, de 16 anys, va confessar haver llançat al riu dimarts passat a la tarda. Poc després el noi es va presentar a comissaria amb el seu pare i avi de la criatura i va admetre els fets. El jutge de guàrdia de menors va decretar el seu internament en un centre de justícia juvenil de manera provisional.

De moment, la Fiscalia de Menors, que és qui porta els casos en què hi ha un menor d'edat implicat, investiga els fets com un assassinat, basant-se en la confessió del jove a comissaria i per les evidències que ha pogut trobar la policia fins ara. L'autòpsia haurà d'acabar de certificar les circumstàncies concretes de la mort del nen.

Dimarts mateix a la tarda, quan van tenir coneixement dels fets, els Mossos d'Esquadra van muntar un intens dispositiu de recerca dins i fora de l'aigua per trobar el nadó. Durant més de 60 hores, desenes d'efectius de la policia catalana, els Bombers, Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil han pentinat el fons i la riba del riu en un recorregut de 800 metres, des del punt on el jove hauria confessat haver-se'n desfet i fins a la desembocadura del riu.

Segons ha explicat la intendent sots-cap de la comissaria de Badalona dels Mossos d'Esquadra, Montserrat Estruch, en unes declaracions recollides per l'agencia Europa Press, ha estat un gos de la unitat canina qui ha localitzat el cos de la criatura amagat entre unes canyes del riu, per l'olor. Segons Estruch es tractava d'un punt "que no es veia" a primer cop d'ull. "Hi havíem passat moltes vegades", ha apuntat la intendent.

Aquest divendres, l'actuació dels efectius que participaven en el dispositiu s'ha centrat en tallar les canyes de la zona per on se suposava que el pare havia accedit al riu. Estruch ha indicat que els agents han actuat "de manera quirúrgica" i ha explicat que primer s'han tallat les canyes, per netejar la zona, fer una primera visualització i deixar, després, que treballessin els gossos.

stats