Societat 07/07/2015

El nou ministre d'Educació s'obre a modificar el calendari de la LOMCE

Méndez de Vigo anuncia que es reunirà "immediatament" amb tots els consellers autonòmics i representants de la comunitat educativa per explorar si hi ha "marge de maniobra"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El nou ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha estrenat aquest dimarts al Senat durant la sessió de control. EFE

MadridEl nou ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha mostrat disposat aquest dimarts a refer els ponts de diàleg entre les comunitats autònomes, el sector educatiu i el govern espanyol que fins ara José Ignacio Wert havia trencat. Durant la seva primera sessió de control al Senat, Méndez de Vigo ha anunciat que té la intenció de reunir-se "immediatament" amb els consellers autonòmics i la comunitat educativa amb l'objectiu l'objectiu per "buscar un consens necessari" per garantir un sistema educatiu "estable i de qualitat".

En resposta a una pregunta al senador d'Unió Salvador Sedó sobre si té intenció de modificar el calendari d'aplicació de la LOMCE i si seguiran sent "bel·ligerants" amb la immersió lingüística a Catalunya, el nou ministre d'Educació s'ha compromès a "defensar la diversitat cultural perquè fa més ric el patrimoni cultural de tots".

La senadora tarragonina del grup d'Entesa (PSC) Maria Jesús Sequera ha preguntat directament a Sequera si té previst que l'any que ve no s'apliqui la LOMCE ja en algunes comunitats davant la negativa dels nous governs autonòmics i les reticències de la comunitat educativa. Méndez de Vigo no ha tancat cap porta -explorarà si hi ha "marge de maniobra", ha dit- però ha recordat que el calendari està marcat per llei i que vol que el seu "bon tarannà" el tingui "tothom". El nou govern de l'Aragó ha anunciat aquest dimarts la paralització de la LOMCE.

stats