Societat 08/07/2019

El Masnou reivindica la convivència després de l'atac al centre de menors

Entitats, veïns i partits es concentren per denunciar l'agressió i condemnar el racisme

C.c.
1 min
Dos treballadors i un mena entrant a l’edifici que ahir va vigilar la policia local durant tot el dia.

BarcelonaDesprés dels aldarulls, l'alerta ultra i la por, el Masnou es vol reivindicar aquest dilluns com a ciutat d'acollida. Més d'un centenar de persones s'han reunit per denunciar l'intent d'atac al centre de menors no acompanyats de dijous passat. "És una crida a la convivència", ha afirmat l'alcalde, Jaume Oliveras. La manifestació ha recorregut el carrer principal del municipi fins a la plaça de Miquel Martí i Pol, on està prevista la lectura d'un manifest a favor de la tolerància.

La candidatura Fem Masnou, segona força a l'Ajuntament, ha volgut posar l'èmfasi en la "intel·ligència col·lectiva i l'empatia" que caldrà per refer la ciutat de l'intent d'assalt a l'alberg. Oliveras insisteix en el procés de "normalització" que ha anat pacificant l'ambient aquests últims dies tant al carrer com al mateix centre d'acollida, que l'alcalde va visitar diumenge.

La manifestació va ser planificada l'endemà de l'atac per nombroses formacions polítiques, entitats i col·lectius del Masnou en una trobada de més de 150 persones. Entre les associacions n'hi ha algunes que s'havien mobilitzat en clau antiracista dijous per condemnar l'agressió sexual presumptament comesa per un menor tutelat, com ara la Xarxa d'Acollida Popular del Masnou i Masnou Antifeixista.

Fum a les xarxes

Partits polítics, veïns i entitats d'arreu de Catalunya han fet una crida a la mobilització a través de les xarxes, posant èmfasi en el caràcter antiracista i també feminista de la convocatòria.

L'associació a favor dels drets dels menors extutelats Exmenas s'ha unit a la concentració "en rebuig davant dels atacs xenòfobs".

stats