La manifestació contra el toc de queda suma els negacionistes a Barcelona i acaba amb aldarulls

Els Mossos d'Esquadra han dispersat els manifestants i hi ha almenys un detingut

La manifestació convocada per la CUP, Arran i altres plataformes contra el toc de queda nocturn que estava convocada a Barcelona aquest vespre –igual que a la majoria de ciutats catalanes– ha acabat sumant també la participació de diversos grups negacionistes. Unes 800 persones en total s'han reunit a la plaça Sant Jaume, i el que havia de ser una concentració s'ha acabat convertint en una marxa improvisada pel casc antic de la ciutat en què s'han registrat alguns aldarulls.

Diversos manifestants han bolcat contenidors a terra durant el transcurs de la mobilització i han tirat objectes contra el cordó policial dels Mossos d'Esquadra, que ha acabat dispersant els manifestants utilitzant la tècnica policial del carrusel, que consisteix en fer girar les furgonetes a gran velocitat en la zona on s'estiguin produint incidents. Almenys una persona ha quedat detinguda.

Poc abans que comencessin els aldarulls, la CUP i Arran han donat per acabada la protesta, que denunciava la "privació de drets" arran del toc de queda. "Més sanitaris, menys militars" o "Recuperem els carrers. Vida abans que capital" es llegia en els cartells desplegats a la plaça de Sant Jaume. Les dues formacions han criticat que la restricció no vagi acompanyada d'altres mesures, com ara la suspensió dels desnonaments o més inversió en sanitat i educació.