BARCELONA
Societat 21/05/2016

El manter acusat de ferir un urbà, a presó per “alarma social”

Montse Riart
2 min
Un fragment del vídeo sobre la presumpta agressió difós pel sindicat SAPOL.

BarcelonaUna jutge de Barcelona va decretar ahir presó provisional sense fiança per al manter detingut per l’agressió a un agent de la Guàrdia Urbana dimecres passat, durant una actuació contra la venda ambulant a la zona portuària de Barcelona. Entre els motius que argumenta la magistrada per justificar la mesura, hi ha “el greu risc de fugida” i “l’alarma social”, segons consta en la resolució a què ha tingut accés l’ARA. La magistrada fa seus els arguments de la fiscalia i considera que el manter també ha d’anar provisionalment a la presó per “la gravetat dels fets que s’investiguen i la pena que se li podria imposar”. Responsabilitza l’home d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i un de lesions amb instrument perillós, que segons fonts pròximes al cas poden comportar penes d’entre 3 i 4 anys.

Segons l’escrit, el manter empresonat va trencar la branca d’un arbre i la va fer servir per donar un cop al cap a un agent. L’informe forense va definir les lesions provocades com un “traumatisme cranioencefàlic” i una ferida que li van haver de tancar amb diversos punts. La magistrada considera la branca com “un instrument perillós”. L’advocat del manter, Andrés Garcia Berrio, recorrerà la mesura preventiva, que considera “desproporcionada”.

Un manter detingut al Parc Güell

La Guàrdia Urbana va detenir ahir al migdia un altre venedor ambulant que hauria ferit lleument al dit un agent en un control policial al Parc Güell. Mentre fugia, hauria fet caure un turista d’una empenta, sense que patís cap lesió. Inicialment, la policia municipal responsabilitza l’home d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat. El Sindicat de Venedors Ambulants acusava ahir la Guàrdia Urbana de “provocar agressivament” els manters, mentre que el sindicat de la policia municipal SAPOL denunciava dijous que les lesions als agents són recurrents i demanava la intervenció de l’Ajuntament de Barcelona.

stats