Societat 08/09/2021

Manuel Valls marxarà a la francesa de l'Ajuntament de Barcelona

El ja ex regidor no assistirà al ple on podria pronunciar el seu discurs de comiat

2 min
El polític francès Manuel Valls arribant a un ple de l’Ajuntament de Barcelona.

El pas de l'ex primer ministre francès Manuel Valls per la política municipal barcelonina no tindrà un capítol final emotiu, èpic o de cap tipus. Valls, de fet, no assistirà al ple extraordinari que l'Ajuntament celebrarà el pròxim dimecres i on hi ha previst un punt de l'ordre del dia per oficialitzar la seva renúncia. No hi haurà discurs final, segons ha avançat Betevé i han confirmat a l'ARA fonts de Barcelona pel Canvi, la formació de Valls. La sessió de dimecres tindrà només dos punts de debat: el que ha motivat la convocatòria extraordinària del ple, que és aprovar la declaració de la ciutat com a àrea d'habitatge tens, i el comiat del ja ex regidor, que es farà sense ell. Tampoc té previst cap discurs de comiat en un altre escenari.

Valls ja va anunciar a finals de maig, en una entrevista al diari El Mundo, que tenia intenció de renunciar a la seva acta de regidor i tornar a França, però no va formalitzar aquesta renúncia fins després de l'aturada estival. El 31 d'agost, Barcelona pel Canvi feia públic que qui havia liderat la formació fins llavors ja havia presentat la renúncia a l'Ajuntament. "Molt honorat d'haver pogut servir Barcelona aquests dos anys i orgullós d’haver frenat l’independentisme", celebrava el mateix Valls a través de Twitter. Dimecres, l'Ajuntament oficialitzarà en el ple aquesta renúncia: un tràmit que sempre es fa en el plenari següent a la presentació encara que, com en aquest cas, no sigui la sessió ordinària que es fa a finals de mes. La que era la número do de Valls a l'Ajuntament, Eva Parera, mantindrà ara les regnes de la formació i Óscar Benítez s'incorporarà com a nou regidor del partit.

La urgència d'aquest ple extraordinari ve motiva per la necessitat de tramitar ja la declaració de Barcelona com a àrea de mercat d'habitatge tens, un pas que ha es va aprovar de forma inicial en el ple de juliol i que cal culminar abans de finals de mes. Aquesta declaració és necessària perquè la ciutat pugui continuar aplicant la llei de regulació dels lloguers. La norma obliga els municipis on es va aplicar automàticament a tornar a demanar la contenció dels preus abans d'un any.

stats