Societat 29/06/2016

Maria Assumpció Vilà repetirà com a síndica

M.o.
2 min

BarcelonaVa ser l’aspirant que va obtenir més suports en l’elecció popular per convertir-se en síndic de Barcelona i, finalment, també ha sigut la que ha generat més consens polític. Maria Assumpció Vilà continuarà un mandat més com a síndica de Barcelona. Ho farà després que l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, proposi el seu nom per al càrrec en el ple d’aquest divendres i que la proposta rebi l’aval de més de dos terços del plenari, com indica el reglament. A l’espera que la CUP decideixi el seu posicionament, Vilà ja té garantit el suport dels altres 38 regidors. BComú, CiU, ERC, el PP, C’s i el PSC faran costat a l’actual síndica en funcions perquè pugui revalidar-se en el càrrec.

El govern ja havia deixat clar que, entre els dos aspirants que havien aglutinat més suports en la votació popular -que no era vinculant-, s’escolliria el que generés més consens. L’altre aspirant més ben valorat era David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i que, en el procés de presentació de candidatures, havia recollit suports com el de l’Observatori DESC i, per tant, semblava a priori més pròxim a Barcelona en Comú. Finalment, però, el nom de consens escollit és el de Vilà. La síndica en funcions opta al segon mandat perquè, diu, vol consolidar la feina feta, sobretot “en matèria d’habitatge digne i lluita contra la pobresa”, i es marca reptes com intentar mediar en matèria de prostitució, com explicava fa uns dies en una conversa amb l’ARA.

La junta de portaveus va acceptar ahir que l’elecció de la síndica entri d’urgència a l’ordre del dia del ple d’aquest divendres.

stats