Publicitat
Publicitat

El cens de mascotes augmenta fins a 164.000 gossos i 6.800 gats

El registre es va crear el 2011 i el Govern ha invertit prop d'1,5 milions d'euros per fomentar la tinença responsable

El registre general d'animals de companyia (Anicom) continua augmentant i ja inclou 164.300 gossos, 6.800 gats i 430 fures, segons el balanç fet públic aquest dijous de la campanya de control d'identificació i registre d'animals de companyia de la Generalitat, que té com a objectiu de prevenir abandonaments i maltractaments. L'Anicom, creat a finals del 2011, recull prop de la meitat d'animals de companyia que es calcula que hi ha a Catalunya.

Les dades les ha presentat en roda de premsa el director general de Medi Ambient i Biodiversitat de la Generalitat, Antoni Trasobares; el cap del Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals, Ricard Casanovas, i el cap regional d'Agents Rurals a la Catalunya Central, Jaume Torralba.

La identificació dels animals mitjançant un registre municipal i la incorporació d'un xip és obligatòria a Catalunya i comporta sancions d'entre 100 i 400 euros per als que incompleixen la normativa. No obstant això, hi ha part de la població que segueix sense censar els seus animals, i això dificulta la lluita contra l'abandonament i la recuperació dels animals en cas de pèrdua.

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha invertit en el període 2012-2014 un total d'1.490.557 euros en actuacions de suport a la tinença responsable, dels quals 884.650 euros han anat a ens locals i 605.907 euros a protectores.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de