SANITAT
Societat 15/01/2013

Mato veu la suspensió de l'euro per recepta com una "garantia d'igualtat"

La ministra de Sanitat entén que la resolució del Constitucional no suposarà la devolució als ciutadans dels diners abonats per aquesta taxa

Efe
1 min

MadridLa ministra de Sanitat, Ana Mato, ha valorat aquest dimarts que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès l'aplicació de l'euro per recepta a Catalunya. La ministra ha considerat aquesta suspensió suposa una garantia d'"igualtat per a tots els espanyols", en aquest cas en les prestacions farmacèutiques.

En el cas de Madrid, Mato ha recordat, en declaracions als periodistes al Senat, que caldrà esperar que el Tribunal Constitucional analitzi en la pròxima sessió el recurs del govern espanyol contra la mateixa decisió en aquesta comunitat i decideixi si, com ha passat en el cas català, ho admet a tràmit, fet que també suposaria la suspensió automàtica de la mesura.

La titular de Sanitat no creu que la decisió presa aquest dimarts pel Tribunal Constitucional suposi la devolució als ciutadans catalans dels diners ja abonats a través de l'euro per recepta, perquè el recurs comença a comptar a partir que el Constitucional suspèn la decisió, fet que s'ha produït aquest dimarts.

stats