Societat Medi Ambient 08/03/2022

Entitats ecologistes s'oposen a la nova piscina d'onades de Sabadell

L'Ajuntament vol crear una piscina de 140 metres per practicar surf de cara al 2024

Gerard Mira
2 min
Piscina d'onades del projecte de Sabadell

BarcelonaDiverses entitats ecologistes, com l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC) i Amics del Riu Ripoll, s'han oposat frontalment al projecte que va presentar una promotora privada, amb la concessió del terreny de l'Ajuntament de Sabadell, divendres passat, que consisteix en implementar una piscina d'onades per fer surf a l'anella esportiva de Sant Oleguer. Així ho han expresat en un comunicat conjunt en què argumenten que el projecte no és coherent en el context d'emergència climàtica i ambiental, ni concorda amb la iniciativa del govern local de preservar la integritat de l'entorn del riu Ripoll, que es troba a tocar del complex esportiu. "La construcció d'un macroparc de surf no forma part de cap promesa a la ciutadania, no resol cap demanda de servei públic per a la ciutadania i no correspon a una ciutat del Vallès situada a més de 30 quilòmetres del mar", asseguren.

L'ADENC i Amics del Riu Ripoll han unit forces amb altres entitats ciutadanes, com Ecologistes de Catalunya, el Moviment Veïnal del Sud i les associacions de veïns dels barris del riu Ripoll, per preparar de manera conjunta una "proposta d'acció" per aturar el projecte i evitar que es pugui dur a terme com està previst. "Estem en contra de la comercialització especulativa d’esports sense cap coherència amb les activitats de Sabadell i el Vallès, una activitat amb gran impacte ambiental d'energia, recursos hídrics i de mobilitat en aquest espai natural que tenim a Sabadell", han assenyalat. “Lluitem pels nostres drets i per un món millor per a les generacions futures”, conclouen.

El nou equipament

Al terreny cedit per l'Ajuntament, es pretén construir un equipament de 30.000 metres quadrats de cara al 2024 que integri una piscina de 140 metres de llarg i 35 metres d'amplada que generi onades de fins a 2 metres perquè s'hi pugui practicar surf, una segona piscina de bany per complementar la municipal ja existent, un skatepark, un gimnàs i tres zones reservades per a restauració. Aquest projecte de gran magnitud, que preveu obrir-se al públic el 2024, tindrà un cost de 14 milions d'euros i generarà 65 llocs de treball. Segons va avançar l'Ajuntament la setmana passada, l'equipament farà servir circuits tancats d'aigua per nodrir les piscines i sistemes d'estalvi i eficiència energètica. Aquest any està previst que es presentin tots els documents administratius pertinents per poder començar les obres el 2023.

stats