Barcelona

Onades de més de tres metres engoleixen diverses platges de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge ha hagut de precintar diverses zones i tallar el passeig marítim

ARA
2 min
El temporal arrenca palmeres i destrossa el passeig marítim a Sant Antoni de Calonge.

BarcelonaEn el tercer dia consecutiu de temporal s'ha repetit la mateixa imatge en diversos punts de Catalunya: platges engolides pel fort onatge. Ha passat a la Costa Brava, sobretot a Calonge, però també al Garraf, amb l'aigua fregant el passeig marítim de Sitges, i a Barcelona, amb la platja de Sant Sebastià gairebé sense sorra. En les últimes hores s'han registrat onades de més de tres metres, que han provocat diversos desperfectes.

A Calonge, al Baix Empordà, l'Ajuntament ha hagut de precintar dues zones (Torre Valentina, on s'han trencat diverses palmeres, i la part central del passeig) i tallar l'accés a peu a la zona de Monestrí per diverses afectacions en la calçada. Per al consistori, els tres dies de temporal demostren la necessitat de desencallar el projecte per construir nous espigons, que haurien d'evitar que les onades arribin al passeig marítim. Mentrestant, l'Ajuntament està valorant quines actuacions immediates pot fer per protegir la zona, explica l'ACN.

Canonades a la vista a Barcelona

A Barcelona, els efectes del temporal s'han fet notar de nou a la platja de Sant Sebastià, que ja va patir dijous el temporal Nelson, el mateix que ens continua afectant. Durant la matinada d'aquest diumenge, les pluges i el fort onatge han agreujat l'esvoranc de prop d'un metre d'altura que hi ha des de dijous a la platja, i bona part de la platja ha quedat engolida pel mar. A conseqüència, algunes dutxes han quedat descalçades i diverses canonades han quedat a la vista. Cap a quarts d'onze del matí, l'estat de la mar ha obligat a posar la bandera vermella a la platja de Sant Sebastià i la groga a la platja de la Barceloneta.

Les onades han engolit bona part de la sorra de la platja de Sant Sebastià de Barcelona.
Onades a tocar de les casetes del Garraf, a Sitges, pel temporal marítim.
Un de les destrosses provocades a Calonge i Sant Antoni pel temporal.

Les platges del Garraf i el Baix Llobregat tampoc s'han escapat del temporal. A Sitges, les onades han fet desaparèixer bona part de la sorra de la platja, on s’ha tallat l’accés als vianants per precaució. A les casetes del Garraf, també a Sitges, l’aigua arribava aquest matí a tocar de les construccions i es repetia la imatge de dijous. Més al nord, a la platja de Gavà, l’aigua arribava al carril bici i al passeig per a vianants que la recorre. El fort onatge ha sigut una oportunitat per a diversos grups de surfistes que s'han desplaçat fins a aquesta zona.

Protecció Civil demana "extremar les precaucions"

El temporal de mar ha anat acompanyat d'un vent de sud i sud-oest que ha deixat ratxes d'entre 50 i 70 km/h. Aquest diumenge Protecció Civil ha rebaixat l'alerta per onatge, però continua demanant a la població "extremar les precaucions" en les activitats marítimes i recreatives. Segons el Servei Meteorològic, les onades encara poden superar els 2,5 metre al llarg d'aquest diumenge entre el nord de Tarragona i el Baix Empordà.

stats