El Port de Barcelona abastirà d'aigua els creuers només en cas "d'extrema necessitat"

La infraestructura assegura que les navilieres estan "sensibilitzades" a reduir els consums

ARA
1 min
Un dels creuers amarrats al Port de Barcelona

BarcelonaEl Port de Barcelona negocia amb les companyies de creuers que "només" rebin aigua en "casos d'extrema necessitat" i quan no trobin "alternatives viables" per poder abastir-se totalment. Fonts de la infraestructura han explicat que es tracta d'"una autoregulació" del sector per permetre reduir els consums d'aigua per ajustar-se a les futures restriccions quan s'activi la fase d'emergència a causa de la persistent sequera, segurament a partir de la setmana vinent.

De moment l'empresa està en converses amb les grans navilieres que operen a la ciutat i, sempre segons el Port, han rebut "positivament" la proposta perquè hi estan "sensibilitzades". La despesa d'aigua dels grans creuers que atraquen a Barcelona ha estat en la diana de les campanyes ecologistes, que denuncien el fort impacte ambiental de tenir aquests enormes vaixells atracats. Per contra, la infraestructura portuària ha subratllat que "el sector creuerístic és un dels que ha reduït de manera més significativa la captació d'aigua" i estima que "més del 70%" dels vaixells disposen de sistemes de potabilització d'aigua, cosa que els fa ser "autosuficients: a la majoria de les escales no usen el servei d'aigua durant la seva estada al port".

De fet, segons les dades pròpies que difon la infraestructura, els creuers amb prou feines van representar el 0,09% del consum d'aigua de Barcelona el 2022. Malgrat això, segons ha recordat en un comunicat el director del Port, Lluís Salvadó, la legislació existent assenyala que "els ports estan obligats a proporcionar aigua a tots els vaixells que ho sol·licitin". 

stats