Meteo 09/09/2013

Grans clarianes a l'espera que les tempestes reapareguin demà al migdia

Una nova tongada de ruixats sobtats i localment intensos ens afectarà entre demà al migdia i el matí de la Diada

Miquel Bernis
2 min
Nuvolades ahir a les muntanyes de Prades // Ramon i Conxi

BarcelonaLes pluges han deixat vespres molt frescos aquest cap de setmana, però a l'hora de la veritat aquest matí els termòmetres no marquen valors gaire diferents dels que ja marcaven divendres. Avui el jersei fa falta a moltes comarques interiors, però valors més baixos de 12 o 13 graus cal buscar-los bàsicament al Pirineu. Al migdia la calor serà molt moderada, i la majoria de termòmetres rondaran entre els 24 i els 26 graus.

El dia comença amb força núvols baixos al nord-est i a la Catalunya Central, però amb el pas de les hores el sol anirà sortint en molts d'aquests sectors. Alguns intervals de núvols persistiran a les comarques de Girona, però en general el dia tindrà moltes més estones de sol que no pas amb núvols. La tramuntana es deixarà sentir moderada a l'Empordà fins a la tarda.

Avui no hi haurà xàfecs, però la inestabilitat tornarà a augmentar demà. A la tarda descarregaran ruixats dispersos a moltes comarques, especialment a les de Girona i de Barcelona, i tot fa pensar que durant la nit de dimarts a dimecres algunes tempestes podrien ser fortes a la costa i al Prelitoral de Barcelona. La diada pot començar amb mal temps a l'est, però amb el pas de les hores els ruixats aniran de baixa, us ho expliquem molt més detalladament aquí.

Aquest canvi de temps enfonsaria encara més el termòmetre al centre de la setmana, però per ara les previsions apunten que a partir de dijous el temps seria més assolellat, i que el cap de setmana que ve les temperatures serien de finals d'estiu, però no pas de tardor.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats