Publicitat
Publicitat

S'acaben les pluges, arriben la tramuntana i un ambient més fred

Avui els ruixats seran molt més esporàdics i s'obriran clarianes. Entrarà la tramuntana i el mar continuarà molt alterat

Encetem setmana encara amb la ressaca del temporal del cap de setmana. Aquest matí a primera hora encara s'escapaven ruixats en diferents punts de la costa i del prelitoral, unes pluges que lentament van marxant. D'aquesta nit destaquen els 23 l/m2 de Núria, els 9 de Roses, 6 a Viladecans, 5 a Banyoles i 5 a Vielha. També ha plogut a les Balears, 21 l/m2 a Escorca i 4 a Menorca durant les últimes hores.

Avui serà un dia amb grans clarianes, ja des de primera hora farà sol a l'interior, i amb el pas de la jornada el cel s'anirà destapant a l'est. Les precipitacions podrien continuar al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu clarament a la baixa. Si bé durant el cap de setmana gairebé no ha nevat per sota dels 2000 metres, avui en alguns sectors del Pirineu podria fer-ho ja per sota dels 1500. A la tarda també hi haurà el risc de xàfecs sobtats i curts al voltant del Montseny i en altres comarques del nord-est. Durant la nit es mantindrà l'amenaça d'algun d'aquests xàfecs també a la costa central.

Demà el temps tornarà a ser variable, clarianes, intervals de núvols, i només el risc de xàfecs aïllats i puntuals a l'est. Les pluges es podrien reactivar momentàniament entre dimecres i dijous. Tot i que la situació encara està poc definida, és possible que en algunes comarques de l'est puguin tornar a caure xàfecs intensos a última hora de dimecres i de cara a dijous. Aquest canvi de temps no afectaria el cap de setmana llarg que ve, que probablement estaria marcat per les clarianes, i en tot cas per algunes nevades al Pirineu.

Avui i demà el vent bufarà fort al nord, amb cops que podrien acostar-se als 100 km/h a l'Empordà i al Pirineu Oriental. El mestral també es deixarà sentir amb ganes a les Terres de l'Ebre. El mar continuarà molt alterat, amb onades de més de 2 metres, especialment a la Costa Brava. El temporal marítim s'endurirà a les Balears, al nord de l'arxipèlag les onades podrien arribar a superar els 5 metres aquesta nit i demà al matí. Inici de setmana amb xàfecs intermitents i fortes ventades a les illes.

Aquesta setmana també ens portarà un ambient cada cop més fred. Les temperatures es normalitzaran per un inici de desembre, especialment a partir de dimecres. Nits força més fredes i migdies amb temperatures per sota dels 15 graus faran que l'acostament de l'hivern pugui ser molt evident durant el cap de setmana de la Constitució.

A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

 

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT