La méteo en 1 minut: dissabte encara amb pluges a l'espera dels migdies càlids

Aquest dissabte serà l'últim dia amb ambient més d'hivern que de primavera

Avui ens visita una nova borrasca activa, que aquest matí ja deixa pluja en moltes comarques de l'oest i de la meitat sud de Catalunya. Fins a les 8 del matí s'han acumulat 7 l/m2 a Torroja del Priorat, 4 a Falset, 4 al Parc Natural dels Ports, 3 a Vallirana i 2 a Mollerussa, com a quantitats més destacables.

Amb el pas de les hores les pluges aniran avançant cap a les comarques centrals i a la tarda i vespre afectaran sobretot les de Girona. En general seran precipitacions molt menys abundants que les de dimecres, però cap al Montsec i en algunes comarques costaneres de la meitat sud es poden arribar a superar els 20 l/m2 al final del dia.

Demà el paraigua continuarà fent falta sobretot a la meitat est, i especialment a les comarques de Girona. Entre mig matí i migdia la borrasca revifarà en aquest sector, i en molts punts del nord-est demà al centre del dia serà quan hi plourà amb més ganes. Com més al sud i més a l'oest menys possibilitats que demà segueixi plovent i més opcions d'algunes clarianes. Demà les precipitacions seran especialment destacables a les Balears, sobretot a Mallorca i a les Pitiüses. El vent a més a més bufarà amb ganes a l'arxipèlag, i també en menor mesura es deixarà sentir a la costa catalana.

Diumenge, canvi radical. El sol predominarà i la temperatura en general s'enfilarà entre 5 i 10 graus més que avui. Explosió primaveral que tindrà continuïtat durant la setmana que ve. Molts migdies de la setmana que ve la temperatura arribarà als 20º al centre del dia, i fins i tot hi haurà màximes de 25º en alguns punts de Ponent.

De tota manera la setmana que ve no serà del tot estable, dilluns el pas d'un altre front provocarà ruixats de tarda sobretot al Pirineu i Prepirineu, però també en algunes comarques centrals. Dimecres també podria haver-hi xàfecs de tarda en diverses comarques. Primavera total.

Més continguts de