La méteo en 1 minut: la calor no s'instal·larà

Aquest dimarts predominarà el sol, dimecres descarregaran alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu

Tarda clarament d'estiu altra vegada. Avui el termòmetre ha tornat a superar els 30 graus amb facilitat a Ponent i també s'ha sobrepassat aquest llindar en algunes comarques més pròximes a la costa. D'entre les temperatures més altes d'aquest dilluns en destaquem (en ºC):

  • Anglès, 33
  • Lleida, 32
  • Mollerussa, 32
  • Tremp, 32
  • Girona, 31
  • Santa Coloma de Farners, 31
  • Les Borges Blanques, 31
  • Barcelona, 27

Durant la tarda hi haurà alguns ruixats en punts del Pirineu i no són descartables gotellades també a les Terres de l'Ebre i al voltant del Montsec. Ahir les tempestes van afectar especialment la Cerdanya i el Pallars. Destaquen els 26 l/m2 de Bolvir, acompanyats de pedra, o els 8 de Puigcerdà.

Aquesta setmana no hi haurà canvis importants de temps pel que fa a pluja, però sí que hi haurà canvis de masses d'aire que provocaran una baixada de la temperatura. El canvi més destacable arribarà entre dimecres i dijous, amb el pas d'un front que farà que el termòmetre baixi fins a 10 graus al Pirineu, i entre 2 i 5 a la resta de comarques. El canvi es notarà sobretot entre dijous i dissabte, però tot fa pensar que com a mínim fins a l'inici de la setmana que ve no tornarà a fer calor clarament d'estiu.

El canvi de temps provocarà alguns ruixats al Pirineu, el Prepirineu i la Catalunya Central de cara a dimecres, i en menor mesura també divendres a la tarda s'escaparan ruixats a la serralada pirinenca, però en general aquesta setmana hi ha poques opcions de pluja. Demà també farà sol, i dimecres, lluny del Pirineu i el Prepirineu, també hi dominaran les clarianes.

La tramuntana i el mestral tornaran a bufar moderats amb el pas d'aquests sistemes frontals, sobretot dimecres a la tarda i també en l'inici del cap de setmana. Demà, en canvi, el vent també es deixarà sentir a l'Empordà i a la vall de l'Ebre, però bufarà de sud.