Esperança en forma de pluja a mitja setmana

El sol i la boira continuaran protagonitzant el temps fins dimarts. Dimecres arribarà un front

El temps es manté especialment tranquil a la Península i en bona part del continent europeu a causa de la presència d'un potent anticicló, una cosa ben diferent del passa a l'Atlàntic, on l'huracà 'Ophelia' manté la categoria 3 i continua guanyant latitud cap al nord.

Aquest diumenge ens hem tornat a llevar amb la presència de bancs de boira a l'interior del país i en trams de la vall de l'Ebre. Els núvols baixos a primeres hores es concentraven a la costa tarragonina i al Rosselló i eren absents, de moment, al litoral central i al sud de la Costa Brava.

La jornada es preveu molt semblant a la d'ahir pel que fa al temps. El sol i la bonança tornaran a imperar al Pirineu i en zones elevades, i es mantindrà la presència d'alguns núvols baixos esqueixats a prop del litoral, a la vall de l'Ebre i en sectors de l'interior. Un dia molt estable a les Illes i al País Valencià, on també es passejaran alguns núvols baixos inofensius.

La temperatura experimentarà ben pocs canvis i al migdia es mourà una mica per sota dels 25 ºC en trams del litoral i el prelitoral, així com a les valls pirinenques, i se situarà per sobre d'aquest llindar a Ponent i a l'Empordà.

El vent bufarà feble en conjunt, de component sud, i es mantindrà el bon estat del mar. Avui serà un bon dia per fer, potser, l'últim bany de la temporada sense haver de passar fred. L'aigua del mar està a 19 ºC a l'Estartit, però encara volta els 23 ºC a la costa central i la Costa Daurada.

La setmana que demà encetarem començarà amb ben poques novetats. Aquest dilluns i bona part de dimarts continuarem parlant de sol, boira i núvols baixos. Dimarts a la tarda, però, l'aproximació d'un front farà que els núvols vagin a més i que donin pas a un dimecres molt més insegur i marcat pels xàfecs.

La pluja de dimecres no regarà tot el territori de forma generosa, però sí que trencarà la ratxa de més de dues setmanes seguides sense gens de pluja enlloc. Ara per ara sembla que els xàfecs més abundants es podrien concentrar cap a l'oest i al sud.

El front de mitja setmana s'encarregarà de fer recular de forma notable el termòmetre i ens retornarà, si més no durant unes quantes hores, l'ambient típic de tardor.

La pluja marxarà dijous, però es mantindrà encara la inestabilitat cap al Pirineu.

El temps es podria tornar a estabilitzar coincidint amb l'aproximació del cap de setmana i les temperatures tornarien a repuntar de forma transitòria.