Publicitat
Publicitat

Una nevada prematura emblanquina tot el Pirineu

Compartim en una galeria les imatges dels nostres lectors. La neu tornarà a caure aquesta tarda

Arribar a veure les parts més altes del Pirineu enfarinades al setembre no és una cosa excepcional, per bé que no passa cada any. És més difícil veure neu al bell mig de l'estiu a l'Alt Pirineu, tot i que tampoc és impossible i pot passar de tant en tant. Precisament, i encara que sembli mentida, això va passar enguany a principis d'agost, malgrat el context general d'un estiu sec i extraordinàriament càlid arreu. La responsable del fenomen va ser una breu però intensa entrada d'aire fred en altura pels volts del 8 d'agost.

La nevada de les últimes hores, doncs, no ha estat atípica, però tampoc és gaire freqüent que a mitjans de setembre la neu arribi a baixar fins tan avall, ni que sigui tan extensa i avanci decididament fins al Prepirineu.

La neu es deixava veure aquest matí des del Canigó fins a l'Aran, i des del Port del Comte fins a la Tosa d'Alp pel que fa al Prepirineu. Era present de mitjana per sobre de 2.000 o 2.200 metres, tot i que ahir a la tarda es va arribar a agafar en cotes a l'entorn de tan sols 1.800 metres en força indrets.

La nevada va deixar gruixos minsos, en qualsevol cas. Les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya que mesuren el gruix de neu indicaven, aquest matí, fins a 8 centímetres a Certascan (2.400 metres), 7 a Salòria, 5 a la Bonaigua i a la cota 2.500 d'Espot, o 4 a la part més alta del Port del Comte. La neu que cobria el terra de les cotes altes del Pirineu també era visible des del satèl·lit.

La nevada d'aquest divendres no serà l'única, ja que es preveu que entre aquesta tarda i aquest vespre acabi nevant, poc o molt, a bona part del Pirineu per sobre de 2.000 metres. Un nou augment de la inestabilitat, de cara a dilluns, la podria fer reaparèixer, altra vegada, per damunt d'uns 2.000 metres.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT