Méteo especial: les pluges podrien arribar la setmana que ve

Els pròxims migdies seran més suaus però l'ambient de tardor s'instal·larà

Aquest migdia s'ha començat a notar la pujada de la temperatura. Tot i el fred de primera hora, al migdia les màximes s'han enfilat fins als 26 graus i mig a Tortosa, fins als 26 a Figueres i fins als 25 a Girona. Demà i divendres la temperatura pujarà una mica més, tant al migdia com sobretot de nit i a primera hora. El cap de setmana començarà amb un ambient força suau, però entre diumenge i l'inici de la setmana que ve entrarà una nova massa d'aire més fred que farà augmentar la sensació clara de tardor. Res fa pensar en cap més revifada de l'ambient de final d'estiu. La segona part de l'octubre ens mourem en el terreny de les temperatures normals de tardor, sense que tampoc hi hagi indicis de fred avançat.

Demà també serà un dia de sol i bandes de núvols prims. Divendres arribarà un front més actiu que taparà el cel en moltes comarques, però gairebé no plourà enlloc. És possible que hi hagi algunes estones de pluja durant dissabte a la matinada i el matí, però en general serien pluges poc abundants i que no duraran gaire, només al Pirineu occidental s'hi entreveuen destacables.

També diumenge s'entreveu un dia variable i insegur, però els mapes del temps fan pensar que, si finalment arriba una tongada de pluges abundants i extenses abans no acabi el mes d'octubre, això passarà en tot cas en l'inici de la setmana que ve, difícilment abans.

Encara és molt aviat per precisar tot això, però els models de pronòstic continuen flirtejant amb la possibilitat d'una situació de pluges abundants al Mediterrani de cara a la primera part de la setmana que ve, una situació típica de tardor que podria afectar tant Catalunya com les Balears i el País Valencià. Una bossa d'aire fred en altura es podria despenjar de latituds més altes i generar una nova situació de gota freda al Mediterrani. Caldrà seguir-ho de prop.

Més continguts de