La ventada es reforçarà durant el dia

S'esperen cops de vent de 70 a 90 km/h a la majoria de comarques

El pas d'un front poc actiu ha deixat precipitacions febles i disperses a la meitat oest del Principat. S'han acumulat 2 mm a Santa Coloma de Queralt i al Pont de Suert, 1 mm a Cervera, a Algerri i a Tàrrega, 0,5 mm a Tarragona i 0,2 mm a Lleida. Aquests ruixats acabaran arribant durant el matí a les Illes, on podrà ploure una mica fins a migdia.

En general, els núvols no acabaran de marxar aquest matí. El cel quedarà mig ennuvolat durant gran part de la jornada, tot i que a partir de mitja tarda tendiran a minvar. Independentment d'això, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà molt ennuvolat i fins i tot hi nevarà de manera feble i intermitent per sobre dels 800 metres. A la resta del Pirineu i en punts del Prepirineu i de les comarques de Girona creixeran nuvolades que deixaran algun ruixat curt a partir de migdia i fins a mitja tarda, amb una cota de neu que en aquestes zones voltarà els 1.200 metres.

El més destacable serà que al llarg de les pròximes hores el vent de ponent i mestral agafarà el protagonisme. Ens espera un dissabte molt ventat a pràcticament arreu, amb cops de vent de 70 a 90 km/h. Als cims del Pirineu, a punts de les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona és molt probable que fins i tot se superin els 100 km/h. En canvi, a bona part de les comarques de Girona i del nord de la Depressió Central el vent bufarà entre fluix i moderat. Hi ha vigent un avís per vent per part del Servei Meteorològic de Catalunya.

Amb tot, la temperatura màxima baixarà arreu, fins i tot de manera marcada en punts del litoral. La majoria de valors oscil·laran entre els 10 i 15 ºC, si bé a la costa i al prelitoral voltaran entre els 15 i els 20 ºC.

Diumenge més tranquil

Demà el temps serà radicalment diferent. El vent haurà afluixat i dominarà el cel bàsicament serè. Tot i això, durant el dia aniran passant algunes bandes de núvols alts i prims que de cara a la tarda deixaran el cel enterbolit.

El que es notarà serà la baixada de la temperatura de matinada i a primeres hores del matí. Les glaçades reapareixeran al Pirineu, al Prepirineu i al nord de la Depressió Central. Aquestes glaçades en general seran febles, amb valors de –3 a 0 ºC. Tan bon punt surti el sol el termòmetre es recuperarà i al migdia hi haurà entre 15 i 20 ºC, en general.

Un nou canvi de temps a començaments de setmana

Dilluns hi haurà un augment de la nuvolositat, sobretot durant la segona meitat del dia. Això serà fruit de l'acostament d'un front, poc actiu, que a partir del vespre deixarà quatre gotes mal comptades en punts de les comarques de l'interior, tant del Principat com del País Valencià.

La temperatura mínima pujarà, de manera que no hi haurà glaçades fora del Pirineu. Per la seva banda, la màxima també serà més alta i es tornaran a superar els 20 ºC a algunes zones de l'interior, sobretot cap al Pla de Lleida i les Terres de l'Ebre.