Societat 24/10/2014

Primer cas d'Ebola a Nova York: un metge de MSF

Spencer va treballar a Guinea fins el 12 d'octubre

Efe
1 min
Un policia a la porta de l'hospital Belleuvue de Nova York, a on el doctor Graig Spencer està ingressat / BRYAN THOMAS / GETTY IMAGES

Nova YorkUn metge novaiorquès que havia estat cuidant malalts d'Ebola a Guinea s'ha convertit en el primer infectat per Ebola a Nova York. Craig Spencer, de 33 anys, que havia treballat amb Metges sense Fronteres (MSF) en aquest país africà, ha quedat aïllat a l'hospital novaiorquès de Bellevue, hores després que comencés a sentir els primers símptomes. Les autoritats de Nova York han assegurat que "no hi ha motiu d'alarma" perquè la ciutat porta mesos preparant-se per a aquesta situació. "Les possibilitats que el novaiorquès mitjana contregui l'Ebola segueixen sent molt molt poques", ha afirmat l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, en una roda de premsa amb altres autoritats de l'estat.

El pacient va estar treballant a Guinea fins el 12 d'octubre i dos dies després va tornar cap els Estats Units. Va arribar a Nova York el 17 d'octubre, per l'aeroport JFK, després d'una escala a una ciutat europea no identificada. Des de llavors ha estat fent una vida normal, fins que ahir al matí va començar a sentir febre i altres símptomes propis de l'Ebola.

L'encarregada de salut de la ciutat, Mary Travis Bassett, ha assenyalat que es realitzarà una altra anàlisi en laboratoris dels Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC). Els resultats es coneixeran les pròximes 24 hores.

Les autoritats han posat en quarantena tres amics i la dona del metge.

El cas de Nova York és el quart que es produeix als Estats Units. Un liberià, Thomas Duncan, que estava visitant a familiars a Dallas, va morir el passat 8 d'octubre per Ebola. Dues infermeres que van tractar a aquest últim durant la seva permanència en un hospital també van infectar-se, però s'estan recuperant.

stats