Societat 09/09/2011

El ministeri de Justícia indulta els tres mossos del cas Bikini perquè no ingressin a la presó

L'indult és parcial i fa que es limiti la condemna el just perquè no hagin d'anar a un centre penitenciari

Efe
2 min

BarcelonaEl ministeri de Justícia ha indultat parcialment els tres agents dels Mossos d'Esquadra condemnats a penes de presó pel cas de la baralla a la sala Bikini, que va acabar en una detenció il·legal i el detingut colpejat pels policies, segons la sentència. Amb l'indult, s'evitarà l'ingrés a presó dels condemnats.

Els fets es van produir el juny de 2006, una nit en què els estaven fora de servei. L'Audiència de Barcelona va condemnar a tres anys de presó l'agent Mònica Fraile per la detenció il·legal i a quatre anys els dos mossos que l'acompanyaven, Albert Fàbregas i Joan Díaz, en imputar-los també un altre delicte contra la integritat moral, ja que segons la sentència van humiliar, van colpejar i van insultar la víctima mentre va estar-se als calabossos de la comissaria de les Corts.

Després que Tribunal Suprem ratifiqués la sentència, que també imposava als mossos penes d'inhabilitació d'entre 11 i 8 anys, els agents condemnats van tramitar una petició d'indult la resolució de la qual ha estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat.

En decrets signats pel ministre de Justícia, Francisco Caamaño, s'indulta per dos anys la pena de presó imposada a Albert Fàbregas i a Joan Díaz pel delicte de detenció il·legal –tot i que deixa intactes els altres pronunciaments de la sentència–, "a condició que no tornin a cometre delicte dolós en quatre anys".

Un altre decret indulta un any de la pena de presó imposada a Mònica Fraile, en les mateixes condicions que als altres dos policies.

Amb aquesta resolució, els agents condemnats, que no van arribar a ingressar a la presó a l'espera de la resolució de la petició d'indult, veuen reduïdes les seves penes a dos anys i evitaran haver d'entrar a la presó, ja que no tenen antecedents.

stats