Societat 17/10/2018

El ministeri de Justícia ordenarà als registres civils que facilitin el canvi de nom de menors transsexuals

El Congrés tramita paral·lelament la reforma de la llei que només permet el canvi als majors d'edat

Acn
1 min
La ministra Dolores Delgado

MadridEl ministeri de Justícia prepara una instrucció que farà arribar a tots els registres civils de l'Estat per tal que facilitin el canvi de nom dels menors transsexuals que ho sol·licitin. La mesura s'adoptarà de manera transitòria per donar una solució a aquestes famílies mentre es tramita al Congrés la reforma de la llei que fins ara permet aquest canvi registral només als majors d'edat que han canviat de sexe.

La decisió s'ha anunciat després d'una reunió entre la ministra, Dolores Delgado, amb l'associació de famílies de menors transsexuals Chrysallis. Els representants de l'associació han recordat a la ministra que el govern espanyol no havia atès encara la proposició no de llei aprovada al Congrés l'octubre del 2016 que instava l'executiu a dictar una instrucció que, precisament, facilités aquest canvi de nom als menors.

Després de la reunió, el director general dels Registres i del Notariat, Pedro Garrido Chamorro, ha recordat que l'actual regulació vulnera drets fonamentals dels menors transsexuals i llasta el seu desenvolupament personal d'acord amb la seva pròpia identitat sexual, aspectes que tractarà d'evitar tant la instrucció que ja es prepara com la reforma legal en tramitació parlamentària.

stats