Mobilitat
Societat Mobilitat 04/08/2022

L'Aerobús es recupera després de la pandèmia i triplica el nombre d'usuaris

El servei, que transporta una cinquena part dels viatgers de l'aeroport de Barcelona, frega el mig milió d'usuaris mensuals aquest estiu

Joan Cebrián
2 min
Un aerobús a Barcelona en una imatge d’arxiu.

BarcelonaL'Aerobús, el bus que en mitja hora connecta l'aeroport de Barcelona amb el centre de la ciutat, està recuperant el volum d'usuaris d'abans de la pandèmia. El servei ha triplicat el nombre de passatgers en comparació amb el 2021 amb quasi mig milió d'usuaris mensuals els primers mesos d'estiu, segons ha revelat l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Actualment, les dues línies del bus transporten una cinquena part dels viatgers de l'aeroport. Cada dia hi pugen uns 15.000 usuaris de mitjana.

El retorn de la normalitat s'està traslladant a la recuperació d'usuaris de l'Aerobús. El mig milió de viatgers mensuals d'aquests dos primers mesos d'estiu representen el 89% dels que hi havia el 2019, any en què va arribar als 5,7 milions d'usuaris anuals. L'estiu del 2021 el bus comptava amb un total de 313.147 passatgers entre el juny i el juliol, mentre que aquest any per les mateixes dates ha arribat als 933.872, segons les dades de l'AMB. Això suposa un creixement del 300%.

A més, aquest any l'Aerobús ha obtingut la seva millor valoració històrica. La puntuació del bus és de 8,9 sobre 10, segons les dades de les enquestes de satisfacció de l'AMB realitzades en la segona meitat del 2021 i la primera meitat del 2022. Dos aspectes clau per la satisfacció han sigut la connectivitat, gràcies al wifi gratuït, i el funcionament 24 hores, que va entrar en vigor fa un any. "L'objectiu és seguir sumant nous usuaris al transport públic", ha assegurat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB Antoni Poveda.

El funcionament 24 hores és un factor clau en la satisfacció dels usuaris. Anteriorment, l'Aerobús només funcionava des de les 5 del matí fins a l'1 de la nit. Tot i que la demanda varia en funció del nombre de vols, l'AMB ha qualificat d'èxit la franja horària d'entre les 4.15 h i les 6 h de la matinada. Aquest marge de temps és el més freqüentat en l'horari nocturn, principalment per la gran quantitat de vols a primera hora del matí. Els dies amb més usuaris són els dilluns, els divendres i els diumenges.

stats