Mobilitat
Societat Mobilitat 12/01/2024

Més problemes a Rodalies: el tram Sant Vicenç de Calders-Vilafranca de la R4, tallat a partir de dilluns

Les obres, degudes al Corredor Mediterrani, s'allargaran fins al 16 d'agost

ARA
2 min
Afectats pels retards de rodalies esperant a l'estació

BarcelonaMés problemes per als usuaris de la línia de Rodalies R-4 sud. A la reducció d'horaris dels trens amb origen i final a Martorell des de fa gairebé dos anys, s'hi ha d'afegir del 15 de gener al 16 d'agost la interrupció del servei ferroviari entre les estacions de Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès a causa també de les obres del Corredor Mediterrani.

Així, durant aquests set mesos el servei de trens no funcionarà els dies feiners entre les 8 i les 19 h i entre les 21,30 i les 22.30 h. Durant aquestes franges, Renfe habilitarà transport alternatiu per carretera, que passarà pel Vendrell, l’Arboç i els Monjos. Els caps de setmana i festius, el servei ferroviari funcionarà amb normalitat.

Segons informa Renfe en un comunicat, les obres serviran per instal·lar el tercer carril i implantar l’ample mixt a les vies generals de circulació, així com en alguna via d’apartat. També s'adequarà la configuració de l’esquema de vies a l’Arboç, de manera que les vies generals quedaran emplaçades a l’exterior. En aquesta mateixa estació es construirà un nou pas inferior i dues noves andanes.

Altres operacions consistiran en l’adequació de la línia aèria de contacte, la instal·lació de nous aparells de via aptes per als dos amples –l'internacional i l'ibèric– i l’adaptació dels sistemes de gestió de trànsit i d’equipaments de control de comandament, senyalització i instal·lacions. Renfe apunta que les obres estan cofinançades pel Mecanisme Connectar Europa de la Unió Europea (CEF).

Pel que fa al transport alternatiu que s’habilitarà per carretera, la companyia garanteix que seran autobusos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Amb relació a la presència de bicicletes i mascotes, diu que aquesta qüestió estarà subjecta a la normativa de transport per carretera.

Continuen els talls a la R3 i les restriccions a la R2 sud

Aquestes modificacions no són les úniques que afecten actualment el servei de Rodalies. Des del novembre del 2023 fins a la segona quinzena d'aquest mes s'ha alterat la circulació de trens de la línia R3 entre Parets del Vallès i el Figaró i hi ha diferents serveis alternatius de transport per carretera. En aquest cas, es tracta d'una nova fase de les obres d'Adif per duplicar la via i altres millores a la infraestructura ferroviària que s'emmarquen en el Pla Transformem Rodalies.

Des d'aquest dilluns fins al 7 de febrer també s'interromp la circulació dels tres últims trens de la línia R2 sud entre Castelldefels i Vilanova i la Geltrú, excepte la nit del divendres al dissabte. Les afectacions són conseqüència de les obres de millora de la infraestructura en un tram de 23 quilòmetres entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels, per dotar-la de més "fiabilitat i prestacions".

stats