Mobilitat

Rodalies i Adif rectifiquen: diumenge les línies R3, R4 i R7 encara no tornaran a la normalitat

Dimecres van assegurar que diumenge es reprendria el servei, però ara diuen que només es faran proves sense passatgers i que encara no hi ha data

ARA
2 min
Un robatori de coure a Montcada bloqueja Rodalies a Barcelona: no hi arriba cap tren

BarcelonaNou gir de guió en el caos de Rodalies. Si ahir Adif feia un comunicat en què assegurava que diumenge es recuperaria el servei de les línies R3, R4 i R7 després del robatori de coure el dia de les eleccions catalanes, avui la mateixa companyia ha emès un comunicat amb Renfe en què assegura que diumenge només es faran "simulacions comercials sense passatgers" a Montcada Bifurcació.

El comunicat arriba després que, fa només 24 hores, s'assegurés que dissabte finalitzarien els treballs de reparació –un mes abans del previst– i que diumenge les tres línies ja funcionarien amb normalitat. Ara, però, Renfe i Adif expliquen que serà a partir de les comprovacions de diumenge que es determinarà la data en què es reprendrà el servei habitual a les línies R3, R4 i R7, i que tampoc no poden assegurar que sigui dilluns que ve.

En el comunicat detallen que les comprovacions que es faran diumenge "són necessàries, ja que alguns trams no s’han utilitzat des del passat 12 de maig, com és el cas de l’R3". Tot i que asseguren que les simulacions es fan amb l'objectiu que un cop les proves siguin "satisfactòries" es recuperi la normalitat del servei de les línies afectades "amb caràcter immediat", també reconeixen que no serà fins que les hagin fet que "l’operadora comunicarà la data de restabliment de les línies".

Un mes de problemes a tot Catalunya

El caos de les últimes setmanes a quatre línies de Rodalies (R1, R4, R3 i R7) va començar el 12 de maig, el dia de les eleccions catalanes, quan un robatori de 120 metres de cable de coure a l'estació de Montcada Bifurcació (Vallès Occidental) va bloquejar la circulació de combois a la zona des de les quatre de la matinada. La sostracció del material va desencadenar en una sobretensió en el sistema d'electrificació, fet que va provocar diversos incendis que van fer col·lapsar de manera generalitzada el servei de Rodalies en plena jornada electoral.

stats