Societat 07/01/2015

Mor un home d'un atac de cor quan era traslladat a Barcelona en estar tancat el servei del Joan XXIII de Tarragona

Va morir en el segon intent de traslladar-lo, només 15 minuts després de sortir, informa el Diari de Tarragona. L'ambulància ja havia hagut de tornar una vegada perquè havia patit una crisi

Ara
2 min
Les urgències de l'Hospital Joan XXIII van registrar fins a nou hores d'espera dilluns a la nit, segons han denunciat els sindicats.

BarcelonaUn home va morir el passat 25 de desembre quan era traslladat a Barcelona des de Tarragona perquè la Unitat d'Hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII estava tancada, segons informa el Diari de Tarragona.

La víctima, molt coneguda al barri de Torreforta, on tenia una farmàcia, es va trobar malament i va arribar poc després de les 19 hores a l'hospital. Segons explica aquest dimecres la seva dona al diari, va ser atès i valorat pel servei d'Urgències, i a les 21 hores va tenir un primer infart. En aquell moment es va decidir el seu trasllat a l'Hospital de Bellvitge, perquè la Unitat estava tancada.

A l'ambulància va patir una crisi i el van haver de retornar a l'Hospital Joan XXIII. "Una mica més tard em van dir que estigués tranquil·la, que el meu marit havia tingut un problema a l'ambulància i havien hagut de tornar, però que l'havien estabilitzat. Em diuen que decideixen portar-lo un altre cop a la unitat d'hemodinàmica de Bellvitge", explica la dona al diari.

Va ser en aquest segon trajecte quan l'home va morir d'una aturada cardíaca, quan no havien passat ni 15 minuts de la sortida, a l'altura del Vendrell.

"Si va haver-hi temps i es va lluitar per estabilitzar el meu marit dos cops es que creien que tenia oportunitat per salvar-se, però la planta estava tancada i només tenien a les seves mans portar-lo a Bellvitge", ha explicat la dona en una entrevista a Rac1. Ha afegit que queda "el dubte" si amb la planta oberta es podria "podria haver-se salvat o haver tingut més oportunitats".

La família es plateja ara denunciar el departament de Salut. "Estem plantejant totes les situacions. Faré tot el possible perquè això no li torni a passar a ningú", ha dit la dona.

El 9 de desembre el sindicat CGT va presentar als serveis territorials del departament de Salut 10.810 signatures recollides en els últims 14 mesos per demanar l'obertura de la Unitat d'Hemodinàmica les 24 hores del dia per poder tractar els casos d'infart més ràpidament.

stats