Societat 18/10/2014

Morenés afirma que Morón i Rota ja estan operatives per a la missió contra l'Ebola

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, assegura que les sol·licituds de trànsit d'avions dels Estats Units a les bases espanyoles s'aprovaran "una per una" i amb plenes "garanties" de seguretat

Efe
1 min

WashingtonEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha afirmat aquest dissabte que les bases aèries a Morón i Rota "ja estan operatives" per als plans militars dels EUA contra Ebola a l'Àfrica, i ha assegurat que s'aplicaran "circumstàncies excepcionals" per complir els protocols de seguretat.

En roda de premsa a l'ambaixada espanyola a Washington, Morenés ha explicat que els casos de trànsit tant de persones com logístiques a les bases espanyoles dels EUA "s'aprovaran un per un", i ha explicat que Espanya ha sol·licitat totes les "garanties" als EUA "dins del protocol de seguretat" contra l'Ebola.

"A circumstàncies excepcionals, mesures excepcionals", ha subratllat davant els periodistes", per afegir que "el risc per la utilització d'aquestes bases és mínim". El ministre es troba de visita a Washington, on ahir a la nit es va reunir amb el secretari de Defensa dels Estats Units, Chuck Hagel, amb qui va comentar els esforços en la lluita contra l'Ebola i la participació d'Espanya en la coalició internacional, liderada pels EUA, contra l'Estat Islàmic (EI) a l'Iraq.

4.000 militars sobre el terreny

Els Estats Units, de la seva banda, ha anunciat l'enviament de fins a 4.000 militars a l'Àfrica Occidental, principalment Libèria, per ajudar les autoritats locals a fer front al brot de Ebola, que ja s'ha emportat més de 4.400 persones, mitjançant la construcció de centres mèdics especialitzats i el subministrament d'equipament.

Als EUA, tres persones, dues d'elles infermeres, romanen hospitalitzades després infectar en tractar Thomas Eric Duncan, un ciutadà d'origen liberià, que va morir a Dallas per la malaltia fa gairebé dues setmanes.

stats