Societat 28/04/2018

Els Mossos aparten del càrrec la directora de comunicació per un tuit sobre la sentència de la Manada

Fonts del cos asseguren que han pres aquesta decisió perquè ha qüestionat públicament el poder judicial

Enric Borràs
1 min
La cap de comunicació dels Mossos d'Esquadra, Patrícia Plaja, i el cap de comunicació de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, Marc Homedes, al lliurament del premi Blanquerna al Millor Comunicador de l'any

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han apartat de les seves funcions la directora de comunicació, Patrícia Plaja, arran d'un tuit publicat en el seu compte personal sobre la sentència de la Manada. Segons fonts oficials dels Mossos d'Esquadra, la prefectura dels Mossos ha pres aquesta decisió perquè li han "perdut la confiança" per un tuit en què qüestionava el poder judicial, una opinió que s'ha considerat inadequat que expressés públicament la responsable de comunicació d'un cos que ha d'actuar com a policia judicial.

El tuit, que ja està esborrat, deia: "El problema no és un jutge ni el vot particular. Ens equivocarem si ho centrem tot en això. El que falla és el poder judicial. Una altra vegada". Plaja havia rebut un ampli reconeixement del sector per la seva feina arran dels atemptats terroristes del 17 d'agost.

La decisió implica que, com a mínim per ara, no pot exercir les funcions de directora de comunicació, però no és un acomiadament ni una destitució. Plaja té una plaça a l'àrea de comunicació guanyada en un concurs fa més de deu anys i la conservarà. El càrrec de cap de l'àrea l'exercia 'de facto' des que va marxar l'anterior màxim responsable i ara ha sigut apartada d'aquestes funcions.

stats