Societat 26/07/2017

Els Mossos arresten quatre persones per la guerra de narcos dominicans

Els investigadors atribueixen a un home de 40 anys dos assassinats al Prat de Llobregat i un altre a Sant Joan Despí. També l'impliquen a ell i als altres detinguts en el tràfic de drogues

Enric Borràs
2 min
Dos mossos d'esquadra al portal del pis del barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, on aquest dijous hi van morir dues persones d'origen dominicà en la guerra entre bandes

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van arrestar ahir tres homes i una dona per tres homicidis emmarcats en una guerra de narcotraficants d'origen dominicà. En concret, a un home de 40 anys li atribueixen l'assassinat de dos homes d’una vintena d’anys tirotejats el 27 d'abril a la nit al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat i l'execució d'un altre home, el cos del qual es va trobar el 8 de març en un descampat de Sant Joan Despí amb les mans lligades i un tret al cap. Els tres morts són d'origen dominicà i són baixes d'una guerra entre grups de narcotraficants dominicans que va començar el 22 d'abril de l'any passat i ha arribat als sis morts.

Tant el presumpte assassí com els altres tres detinguts -de 30, 25 i 22 anys-, a més, es dedicaven al tràfic de drogues i d'altres "activitats il·lícites" que hi estan relacionades, segons fonts policials. A tots els van arrestar a Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat en una operació que es va fer ahir al matí però que no s'ha comunicat fins avui. Es preveu que declarin demà davant del jutge, però el cas continua sota secret de sumari. Les quatre detencions se sumen a les dues que ja es van fer arran del primer crim, la mort a trets d’un noi de 28 anys a la discoteca Koko Premium Club del Paral·lel de Barcelona l’abril de l’any passat.

El mateix grup responsable de l'homicidi de la discoteca del Paral·lel també hauria executat un altre home -aquest de 36 anys- set mesos més tard, al novembre. Li van disparar dos trets al cap i el van deixar dins un cotxe a l’avinguda de Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat. Des de llavors, però, aquest grup va començar a patir la revenja. Al gener un pistoler va tirotejar un grup de dominicans que eren dins d’un cotxe davant la discoteca Platinum de la Meridiana. Van matar un home de 32 anys i en van deixar dos ferits de bala. Els Mossos han identificat l'autor dels trets, però encara no l'han arrestat: té una ordre de detenció en contra seu.

El mateix grup que va fer l'atac a la Meridiana, del qual formaria part el presumpte assassí detingut ahir, seria el responsable de l'execució de Sant Joan Despí i dels dos assassinats de Sant Cosme. La disputa va començar amb el robatori d’una partida de cocaïna que venia dels Països Baixos, però va acabar derivant en una guerra de venjances entre els dos grups.

stats