Feminismes
Societat 10/11/2022

Els Mossos aturen a Barcelona el bus transfòbic d'Hazte Oír

El vehicle lluïa lemes contra el col·lectiu i la llei trans i ha quedat aturat a la plaça Espanya

Ara
2 min
L'autobús d'Hazte Oír immobilitzat pels Mossos d'Esquadra.

BarcelonaUn autobús taronja de l'entitat Hazte Oír ha circulat aquest dijous per Barcelona amb missatges com "«Les niñes» no existen", "No a la mutilación infantil" i "#StopLeyTrans", fins que els Mossos d'Esquadra l'han aturat i immobilitzat a la plaça d'Espanya. L'aturada s'ha fet en compliment de la denúncia de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació, i mentrestant el departament d'Igualtat i Feminismes ja ha obert un expedient sancionador contra l'entitat. "No passaran", ha expressat la consellera, Tània Verge.

L'expedient sancionador que s'ha iniciat estableix dues mesures cautelars: aturar l'autobús i immobilitzar-lo, almenys fins que no es retirin els missatges transfòbics. Segons Verge, el Govern és la primera administració que atura l'autobús, després que el vehicle hagi circulat per territoris com Madrid, el País Valencià o l'Aragó. La consellera ha dit que no es poden tolerar missatges que vulnerin els drets dels ciutadans i ha reivindicat que els drets de les persones transsexuals "són drets humans".

Des de l'Observatori Contra l'Homofòbia han celebrat l'actuació de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació i dels Mossos d'Esquadra, que han treballat conjuntament després de tenir notícia que aquest bus estava circulant per la ciutat. L'organització ha reivindicat que els discursos d'odi "no poden circular impunement pels carrers de Barcelona" i ha exigit la retirada immediata del vehicle.

En canvi, des d'Hazte Oír, que en altres ocasions s'ha posicionat en contra del "feminisme radical" i ha negat la violència masclista, han criticat la decisió d'aturar el seu autobús. A través de diversos missatges a les xarxes, han lamentat que se'ls ha "bloquejat" el recorregut del que ells han anomenat el bus "de la veritat" i han dit que continuaran intentant que el seu missatge arribi a tothom. I també han preguntat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, si aquesta és la llibertat que promou per a la seva ciutat.

stats