Societat 09/09/2015

Els Mossos detenen tres senegalesos més pels avalots a Salou

La policia ja ha arrestat sis homes pels aldarulls arran de la mort de Mor Sylla però podria arribar a la quinzena

Ara
2 min
Incidents a Salou entre la comunitat senegalesa i els Mossos / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut avui al matí tres veïns de Salou d'origen senegalès a qui acusa de desordres públics i danys arran de la participació de tots tres en els avalots que hi va haver l'11 d'agost, després de la mort del venedor de 'top manta' Mor Sylla en una operació policial, quan va caure del balcó d'un tercer pis. Aquestes detencions s'afegeixen a les tres que ja van fer els Mossos la setmana passada. La policia no descarta arrestar i imputar fins a una quinzena de persones a causa dels aldarulls.

Els tres detinguts d'avui tenen 21, 27 i 34 anys. Al més jove li han imputat els delictes de desordres públics i danys per "llançar pedres contra vehicles policials"; el de 27 anys hauria punxat quatre rodes de dos cotxes dels Mossos, segons el cos, i està imputat per desordres públics i danys; el més gran de tots tres els Mossos l'han arrestat per bolcar un contenidor i posar-lo al mig del carrer per bloquejar-lo. L'han imputat per desordres públics.

Dels tres detinguts de la setmana, a un, de 48 anys, l'acusen d'agredir a cops de puny un agent. Un altre, de 33 anys, hauria colpejat els agents però a més també l'acusen d'agredir tres veïns de Salou que eren a la vora de la via del tren, on es va centrar la protesta per Mor Sylla. A tots dos els van arrestar per desordres i per atemptat a l'autoritat, mentre que al segon també l'acusen de coaccions. El tercer, de 41 anys i detingut per atemptat als agents de l'autoritat, haurà de respondre "per agredir els agents amb una barra de ferro".

Un dels detinguts, segons una imatge facilitada pels Mossos d'Esquadra

Fa quinze dies, en una compareixença al Parlament, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ja va avisar que hi hauria més detinguts pels avalots i les protestes i va explicar que havien dut al jutjat un dossier amb proves, fotografies i vídeos per identificar-ne els autors. Jané va dir que havien demanat “noves diligències” judicials per identificar algunes de les persones que van participar en els aldarulls i detenir-les. Se’ls podria acusar de fins a cinc delictes: desordres públics, atemptat a l’autoritat, danys, lesions i coaccions.

Els avalots van causar danys materials per valor de 175.000 euros, va dir el conseller, i 36 ferits. 27 dels ferits serien agents dels Mossos d’Esquadra, sis més eren vianants que no tenien res a veure amb les protestes, tres eren manifestants i un altre era el conductor del furgó funerari. L’home, que s’enduia el cos de Mor Sylla del lloc on va morir, va patir una fractura al pòmul quan un manifestant va trencar el parabrisa del furgó amb un cop de roc.

stats