Societat 16/12/2014

Els Mossos rebenten per error la porta de dos jubilats en l'operació contra grups anarquistes

Fonts de la policia de la Generalitat han confirmat que "ha succeït un error involuntari" en creure que trobarien persones vinculades a aquestes organitzacions a dins del domicili

Efe
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han admès aquest dimarts haver comès un error en rebentar aquesta matinada la porta del pis de dos jubilats en el marc de l'operació contra grups anarquistes "per terrorisme", al barri de Roquetes, del districte de Nou Barris de Barcelona.

Fonts de la policia de la Generalitat han confirmat que, efectivament, "ha succeït un error involuntari" durant el dispositiu policial i que han entrat al domicili dels jubilats en creure que hi trobarien persones vinculades a una "organització criminal amb finalitat terrorista de caràcter anarquista violent". Les mateixes fonts han assegurat que "es pagaran les despeses" que es derivin de l'entrada dels Mossos al pis d'aquestes dues persones grans, ja que s'entén que la porta d'entrada i potser altres pertinences han pogut resultar perjudicades per l'actuació policial.

Des de primeres hores d'aquest dimarts s'està portant a terme a diversos barris de la capital catalana i també de les localitats barcelonines de Sabadell i Manresa una operació policial per desarticular aquests grups, a la qual s'atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius.

En total, la policia ha detingut onze persones, vuit a Barcelona, una a Manresa, una a Sabadell i una altra a Madrid, en col·laboració amb la Guàrdia Civil. També s'han practicat catorze registres de domicilis i locals, entre ells l'anomenada "Kasa de la Muntanya", una antiga caserna de la Guàrdia Civil que està ocupada des de fa 25 anys.

stats