Societat 28/09/2017

La noia assassinada a Susqueda va morir d'un tret al cap

La investigació apunta que les ferides del noi podrien ser d'arma blanca

Sílvia Barroso / Elena Freixa
2 min
Els efectius dels Mossos d'Esquadra durant el rescat dels cossos del pantà

BarcelonaLa investigació sobre el doble crim al pantà de Susqueda apunta que la noia assassinada va morir d'un tret al cap, mentre que les ferides que presenta el cos del noi podrien ser d'arma blanca, segons ha pogut saber l'ARA. Tot i que l'autòpsia no ha permès confirmar la identitat dels cadàvers, la inspecció ha aportat alguns detalls més d'un cas que encara manté molts misteris.

El cos de la jove presenta una ferida al cap amb orifici d'entrada i de sortida, segons confirmen fonts properes al cas, i es treballa per determinar si les ferides del noi són d'arma blanca o bé han sigut causades també per una arma de foc. El fet que hagi costat un mes de recerca trobar els cossos i que hagin estat dins l'aigua tot aquest temps, fa que sigui més difícil treballar sobre les causes de la mort.

De fet, això ha provocat que l'autòpsia no hagi servit per certificar oficialment que els cadàvers siguin els de la parella del Maresme, perquè no els han pogut extreure les empremtes pel mal estat dels cossos. Com que els joves tampoc tenien cap tatuatge o marca que permetés identificar-los, ara la policia científica dels Mossos haurà de fer més comprovacions.

Les altres opcions per intentar confirmar la identitat són les proves d'ADN o de la identificació odontològica. Ara bé, segons la policia catalana, tot apunta que els cadàvers són els de la noia de 21 anys i el noi de 23 anys que van desaparèixer fa un mes al pantà de Susqueda.

La confirmació de la ferida de bala, però, fa que prenguin força en les investigacions les informacions sobre un testimoni que hauria assegurat haver sentit soroll com de trets la nit en què van desaparèixer els dos joves a Susqueda, una parella de 21 i 23 anys. El 24 d'agost els joves van sortir de casa per fer escapada, i duien tot el material d'acampada al cotxe. Dos dies després, la família en va denunciar la desaparició perquè no en sabien res.

Pel tipus de lesions i pels intents de fer desaparèixer totes les proves sota l'aigua del pantà, els investigadors sospiten que hi podria haver més d'una persona implicada en la mort de la parella. El cos del noi duia una motxilla amb pedres a l'esquena que els investigadors sospiten que li van posar per intentar que no surés. Ella no en portava, però no es descarta que la perdés dins l'aigua. Pocs dies després que s'iniciés la recerca de la parella desapareguda, es va localitzar el cotxe en què viatjaven enfonsat dins del pantà, amb tota la documentació i els efectes personals dels joves a dins.

stats