Societat 27/09/2017

Doble crim al pantà de Susqueda: la noia té una ferida al cap i el noi diverses lesions al tòrax

Els investigadors sospiten que hi podria haver més d'una persona implicada en la mort de la parella

Ara
2 min
Mossos al pantà de Susqueda, on s'han trobat dos cossos

BarcelonaA l'espera que les autòpsies confirmin que els dos cadàvers localitzats ahir a Susqueda són els de la parella de 21 i 23 anys que el 24 d'agost van fer una escapada al pantà, comencen a filtrar-se els primers detalls de la investigació. L'examen forense inicial apunta a un doble crim, perquè la noia presenta una ferida al cap i el noi diverses lesions al tòrax, però no saben si van ser provocades per una arma de foc, una arma blanca o un objecte contundent. A més, ell també duia una motxilla amb pedres. Els dos cossos van aparèixer despullats, però cap dels dos estava lligat.

Segons informa l'ACN, en un principi l'autòpsia s'havia de realitzar avui a l'Institut de Medicina Legal de Girona, però s'ha ajornat a demà perquè s'han de fer proves complementàries. De moment l'examen forense no ha pogut confirmar oficialment que es tracti de la parella del Maresme perquè no els han pogut extreure les empremtes pel mal estat dels cossos, ni tampoc tenen cap tatuatge o marca que permeti identificar-los oficialment. Si finalment no poden confirmar la identitat per les empremtes dactilars, recorreran a l'ADN o a la identificació odontològica.

Pel tipus de lesions i pels intents de fer desaparèixer totes les proves sota l'aigua del pantà, els investigadors sospiten que hi podria haver més d'una persona implicada en la mort de la parella. El cos del noi duia una motxilla amb pedres a l'esquena que els investigadors sospiten que li van posar per intentar que el cos no surés. Ella no en portava, però no es descarta que la perdés dins l'aigua. Pel que fa a les ferides, d'entrada semblava que la de la noia -al cap- estava causada amb un objecte contundent i les d'ell -al tòrax- amb arma blanca. Ara, però, els forenses faran proves complementàries per determinar si es van fer amb arma blanca, objecte contundent o, fins i tot, una arma de foc.

Els investigadors sospiten que es van fer servir almenys dues armes diferents per perpetrar els assassinats. També creuen que l'autor o autors serien coneixedors de la zona. Per això, tornaran a revisar les imatges de les càmeres de videovigilància que hi ha en diferents punts del pantà. La parella, de 21 i 23 anys i veïns del Maresme, se'n va anar de vacances el 24 d’agost. Els nois van informar que anirien per la zona del pantà de Susqueda i per la Costa Brava d'excursió amb caiac. Dos dies més tard, després que no se'n tinguessin notícies, les famílies en van denunciar la desaparició i van fer una crida a través de les xarxes socials. El jutjat de Santa Coloma de Farners, que instrueix el cas, va decretar ahir el secret de sumari.

stats