Societat 04/09/2019

Nou avortament pel brot de listeriosi

Andalusia anuncia ara que reforçarà el protocol per reduir el risc d'infecció en dones embarassades

Agències
1 min
El brot de listeriosi es fa més gran amb la carn de marca blanca

SevillaAndalusia ha informat aquest dimecres d'un nou avortament causat pel brot de listeriosi. L'ha patit una dona de Màlaga que estava a la setmana 22 de gestació. Amb ella, ja són sis les mares que han patit un avortament associat al brot de listeriosi espanyol de les últimes setmanes, que ja ha afectat almenys 205 persones, després d'un nou cas d'un nen "amb un càncer molt evolucionat" a la província de Sevilla. A hores d'ara, encara són 46 les persones malaltes que segueixen a l'hospital, 14 dels quals són dones embarassades, un dels col·lectius més vulnerables respecte al virus.

Així ho ha indicat en roda de premsa el portaveu del gabinet tècnic creat pel seguiment del brot de listeriosi des de la conselleria de Salut i Famílies, José Miguel Cisneros, que també ha explicat que s'ha aprovat l'ampliació del protocol clínic actual per a les dones embarassades. Es tracta de recomanar el tractament antibiòtic també a les dones que encara que no hagin desenvolupat símptomes sí que declarin haver menjat l'aliment contaminat.

El protocol previ incloïa ja el tractament per a dones embarassades, però només per a aquelles que haguessin tingut símptomes d'infecció lleu. Aquest document, que és pioner al món, està avalat per vuit societats científiques i té com a objectiu reduir el risc d'avortament i d'infecció del nadó.

El Servei Andalús de Salut ja ha començat la difusió del protocol a tots els professionals, particularment als metges de família i als ginecòlegs, tant de la sanitat pública com privada. A partir d'ara, seran ells els encarregats de contactar amb les dones embarassades per recomanar-los, o no, el tractament antibiòtic.

stats