Societat 12/06/2019

El nou cap dels Mossos demana als agents "no exposar-se a riscos innecessaris"

El comissari en cap Eduard Sallent aposta per "tornar a construir el futur" del cos

P.e.
2 min
El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, en la roda de premsa de fa una setmana

BarcelonaEl nou cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari en cap Eduard Sallent, ha enviat una carta a tots els membres del cos en què els demana "no exposar-se a riscos innecessaris" i a "protegir-se en tot moment i en totes les circumstàncies". "Vetllar per l'equip ara vol dir que tinguem cura del vostre benestar professional, de la vostra seguretat jurídica, de la conciliació entre la vostra feina i les vostres responsabilitats", ha expressat Sallent. També ha assegurat que la proposta de ser el nou cap dels Mossos li va causar "sorpresa" i ha volgut reconèixer la feina feta pel comissari Miquel Esquius, que els últims onze mesos havia dirigit el cos, a més de tots els altres que l'han precedit.

"Penso que ara cal mirar endavant i que tornem a construir el nostre futur", ha dit Sallent a la carta –amb data del 8 de juny– adreçada als agents: "Hem de simplificar processos, hem d'eliminar burocràcia innecessària, hem de treure profit de la tecnologia i hem de modernitzar-nos allà on ens hàgim quedat obsolets". "Hem passat de canviar de destinació cada any al fet que ens costi molt arribar on volem anar o sortir d'allà on som. [...] Hem passat d'un torrent de promocions a esperar amb candeletes que en surti la propera. I aquesta és la realitat que hem de gestionar –ha afegit–. Cal que seguim construint sobre les moltes coses que ja s'han construït i que ens dona fonament i solidesa".

Sallent ha subratllat que "tenir cura de l'equip" ha sigut per a ell "una qüestió fonamental". "La proximitat cap a la ciutadania és el tret distintiu del nostre cos, i aquesta proximitat s'ha de notar també internament", ha sentenciat en la carta que ha rebut la plantilla.

stats