Societat 06/11/2015

El nou arquebisbe de Barcelona confia en el "seny" per resoldre amb "diàleg" la situació política

Ara
1 min
L’actual bisbe de Logronyo haurà passat una dècada a la Rioja abans d’agafar el relleu de Martínez Sistach a la diòcesi de Barcelona.

BarcelonaJuan José Omella, arquebisbe electe de Barcelona, ha confiat aquest divendres en el "seny" català per resoldre "amb un bon diàleg" la situació que s'ha creat a l'Estat arran del procés sobiranista. En declaracions a TV3 no ha amagat que, des del seu punt de vista, la situació "és de preocupació tant a Catalunya com a la resta d'Espanya", però ha volgut afegir que "amb confiança i esperança" es podrà resoldre.

Tot i això, Omella no havia volgut pronunciar-se sobre el procés el matí a Catalunya Informació perquè considera que el dret a decidir és una qüestió "més política que pastoral" i vol arribar a Barcelona com a "capellà i bisbe de tothom i amb l'actitud d'escoltar i donar la mà a tothom". "Em sento més pastor de l'Església que polític", ha declarat. Quant a les reticències entorn el seu nomenament pel fet de no ser un bisbe català –és nascut a Cretes, a la Franja–, entén que hauria agradat més un català però creu que aviat se sentirà acollit, ja que "Catalunya és terra acollidora".

stats