Societat 22/11/2018

Onze mestres i alumnes d'una escola de Sant Llorenç Savall, afectats per sarna

El brot es produeix dies després del que va afectar una quarantena de persones en un geriàtric

Efe
2 min
Lesió causada per la sarna

BarcelonaUn total d'onze alumnes, professors i algun familiar de l'escola pública de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) estan afectats per un brot de sarna diagnosticat dos dies després d'un altre brot, patit per una vintena d'ancians i una vintena de treballadors de la residència geriàtrica del mateix municipi. Segons fonts del departament de Salut, el dia 15 la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) va rebre la notificació del brot al centre escolar.

Segons Salut, el servei de vigilància epidemiològica del Vallès Occidental ha fet les recomanacions oportunes a les famílies i a l'escola per tractar la malaltia i prevenir els riscos de contagi, i ha pres mesures profilàctiques amb totes les persones que han estat en contacte amb els afectats. El departament d'Ensenyament ha confirmat també el brot i ha explicat que han fet una "neteja exhaustiva" de tot el material escolar i de les instal·lacions del centre per evitar nous contagis.

Es desconeix encara l'origen del brot, produït uns dies després de l'anterior a la residència geriàtrica, on van aïllar-se els afectats i una empresa especialitzada va netejar divendres totes les habitacions i zones comunes.

L'Ajuntament de Sant Llorenç Savall també ha sigut informat del brot de sarna i, en un comunicat enviat als afectats i les seves famílies, a què ha tingut accés l'agència Efe, ha elevat a 15 els casos pel brot a l'escola, 13 alumnes i dos docents. El consistori ha informat als pares que "s'han fet neteges amb profunditat a l'escola i a la guarderia i s'ha aplicat el protocol marcat per Ensenyament".

L'Ajuntament ha assenyalat als pares que és la Generalitat la responsable tant de la residència d'avis com del col·legi afectats pel brot i que estan seguint totes les seves instruccions sobre "incrementar la neteja, anar al metge al primer símptoma i fer el tractament preventiu si algú de la família ha tingut sarna".

stats