SOCIETAT
Societat 23/02/2012

El pacient amb un cor artificial va morir per causes naturals

La causa de la mort va ser una arítmia ventricular maligna derivada de la greu insuficiència cardíaca que patia, i no va tenir cap relació amb el cor artificial

Auri Garcia Morera
1 min
UNA NOVA VIDA Eufemio Garcia, el pacient al qual se li ha implantat un cor artificial, amb l'equip mèdic de l'Hospital de Bellvitge que l'ha atès.

L'Hospitalet de LlobregatEl pacient amb un cor artificial implantat a l'Hospital de Bellvitge va morir per causes naturals, segons els resultats de l'autòpsia anunciats aquest dijous pels responsables de l'hospital. La causa de la mort va ser una arítmia ventricular maligna derivada de la greu insuficiència cardíaca que patia, i no va tenir cap relació amb el cor artificial.

Nicolás Manito, el cardiòleg responsable del cas, ha assegurat en roda de premsa que "l'aparell no va tenir cap tipus de mal funcionament" i que "la bomba estava perfecta". Sobre la circumstància que el pacient morís l'endemà de la presentació en públic del cas, Manito ho ha considerat "una malaurada casualitat" i ha subratllat l'èxit que suposa que el pacient hagi portat durant més de tres mesos aquest cor artificial, que li ha permès fer una vida normal.

stats