Societat 21/12/2018

El PACMA denuncia l'actuació de la Guàrdia Urbana per la mort a trets de la gossa Sota

Els animalistes han recollit testimonis dels fets i demanen un protocol policial específic

Ara
1 min
Animalistes demanen investigar la mort d'un gos a trets per un agent de la Urbana

BarcelonaEl partit animalista PACMA ha denunciat la Guàrdia Urbana per la seva actuació en l'execució a trets d'una gossa a la Gran Via de Barcelona dilluns passat i assegura que ha recollit testimonis presencials de l'incident de la mort perquè la fiscalia ho investigui. A més, ha instat l'Ajuntament de Barcelona a establir protocols específics de cara a l'actuació dels cossos de seguretat en incidents amb animals i ha exigit el cessament d'Evelio Vázquez, cap de la Guàrdia Urbana.

El cas de la gossa Sota ha tingut molt ressò a les xarxes socials i dimecres passat unes 300 persones van manifestar-se a plaça Sant Jaume per mostrar el seu rebuig a l'actuació de la Guàrdia Urbana. El PACMA també ha iniciat una recollida de signatures per exigir "la depuració de responsabilitats" per l'execució de la gossa, i ja n'ha aconseguit més de 100.000.

L'organització animalista critica les explicacions "confuses, corporatives i covardes" de la Guàrdia Urbana i defensa que l'Ajuntament de Barcelona "no té cap compromís" amb la protecció dels drets dels animals.

Per altra banda, segons informa 'El País', el propietari de la gossa, un jove estonià, ha denunciat davant el jutge l'agent que va disparar a l'animal. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana ha presentat denúncia contra ell per atemptat contra l'autoritat, perquè va intentar agredir l'agent amb el seu monopatí després de la mort de la gossa.

stats