Societat 06/05/2013

La PAH aconsegueix la dació en pagament per a una família amb hipoteca de 235.000 euros

La portaveu de l'associació a Figueres ha celebrat l'acord però recorda que la dació "no és cap ganga"

Acn
1 min
La ILP sobre dació en pagament es colarà al Congrés amb esmenes d'ICV

FigueresUna matrimoni de Figueres ha aconseguit que el banc on tenien contractada la hipoteca accepti la dació en pagament. Així, se'ls ha condonat el deute a canvi de l'entrega del pis, que no pagaven des de l'agost del 2011 perquè estaven a l'atur.

La Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques (PAH) de Figueres, que els ha acompanyat durant tot el procés, ha celebrat l'acord i ha reconegut una bona predisposició per part de l'entitat financera, el BBVA. El banc ha acceptat fer-se càrrec també de l'IBI de l'any passat, una despesa que en aquests casos ha d'assumir el propietari.

Però la portaveu de la plataforma de Figueres, Loli Garcia, subratlla que la dació "no és cap ganga" perquè suposa quedar-se sense un habitatge on viure.

Els propietaris del pis havien sol·licitat la dació dues vegades i sempre havia sigut denegada. És més, se'ls havia dit que el seu pis es vendria per subhasta aquest juny. Dilluns passat, però, van rebre una trucada del BBVA que els informava que se'ls havia acceptat la dació.

"Almenys ara ens quedem sense deute i podem començar de zero perquè encara som joves", ha afirmat la propietària del pis, Adriana María Gambera, de 46 anys.

stats