Societat 31/10/2019

Presó provisional per a sis dels detinguts per la macrobaralla a Badalona

Dos detinguts més ja van quedar ahir en llibertat amb càrrecs

Ara
1 min
La reguera de sang que encara és visible a la rambla del Gorg.

BarcelonaEl jutjat de guàrdia de Badalona ha decidit decretar presó provisional per als sis homes que continuaven detinguts per la macrobaralla de diumenge a la nit al barri de la Salut, a Badalona, que va acabar amb una persona morta i dues ferides greus. Els arrestats, acusats d'un delicte d'homicidi i temptativa d'homicidi, s'estaran en presó comunicada i sense fiança. Ahir dimecres, de fet, el jutge ja va optar per prorrogar la detenció d'aquests sis homes, mentre que a dos més els va deixar en llibertat provisional.

Els fets van passar diumenge a la nit al voltant de les deu del vespre. Els veïns dels blocs més nous del carrer d'Alfons XII van presenciar com, davant del número 291, unes vint persones van embrancar-se en un enfrontament acarnissat. "Venien a matar-se, sense pietat", relatava dilluns en Josep Maria, que ho va veure des d'un dels balcons del bloc. Ell i la seva família van sortir a fora quan van sentir la cridòria. Els va semblar que la tromba de gent venia en esbandida d'un punt anterior, com si els primers cops de matxet s'haguessin produït abans.

Tot i que la investigació encara està sota secret de sumari, tot apunta que es podria tractar d'una disputa per al control territorial del tràfic de droga, que no necessàriament hauria de tenir el seu origen a Badalona, sinó que podria venir d'un conflicte generat a Barcelona, on la implantació d'aquests grups criminals que distribueixen cocaïna i haixix ja ha generat diverses actuacions policials.

stats