Les patronals del sector social demanen que no s'apliqui la suspensió dels ajuts de la llei de la dependència

Les entitats del sector social reclamen a la consellera Neus Munté, en un comunicat conjunt, que reconsideri l'aplicació de la mesura

Les organitzacions empresarials del sector social han emès, aquest dimecres, un comunicat en què demanen a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que no apliqui la suspensió anunciada dels ajuts de la llei de dependència. Acra (Associació Catalana de Recursos Assistencials), la Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya i UPIMIR (Unió de Petites i Mitjanes Residències) han expressat la seva preocupació davant l'anunci fet per part de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, sobre la suspensió de les prestacions econòmiques durant els mesos d'agost i setembre.

Segons les patronals del sector, aturant les prestacions durant dos mesos s'impedirà que les persones grans que no poden pagar una plaça es quedin sense ingressar en un centre. A més, segons el comunicat, aquesta mesura crearà desocupació en els establiments assistencials, que és un dels pocs sectors que ha mantingut la capacitat per generar ocupació.

Les entitats han demanat a la consellera que reconsideri l'aplicació de la mesura i que estableixi un calendari per liquidar els deutes pendents amb els proveïdors de serveis. També reclamen que s'aturin les retallades en els pressupostos de Benestar Social i Família.