POLÍTICA
Societat 28/10/2011

Peces-Barba: "Espanya és una nació; Catalunya és una part entranyable del nostre territori"

L'expresident del Congrés dels Diputats insisteix que les seves paraules contra els catalans eren en to de broma: "Si no els ha semblat bé, els demano excuses"

Ara
2 min

BarcelonaGregorio Peces-Barba ha tornat a demanar excuses aquest divendres al matí per les polèmiques declaracions que va fer al Congrés de l'Advocacia de Cadis en què es preguntava "Què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans? Potser ens hauria anat millor". En una entrevista a RAC1, Peces-Barba ha tingut un to desafiant amb l'entrevistador, Jordi Basté, i ha tornat a dir que les seves paraules eren en to de broma i que els catalans se les havien pres massa a la valenta. "Si no els ha semblat bé, els demano excuses", ha dit un dels pares de la Constitució espanyola.

Peces-Barba ha deixat clar que les paraules que va dir mai les hauria dit seriosament: "No ho diria seriosament, mai ho diria. Jo i la meva família sempre hem demostrat una gran estima per Catalunya", ha dit més tard en una entrevista a TV3. "Una broma no, vaig parlar en clau d'humor, que no és el mateix que una broma", ha dit. "Potser el que vaig dir va ser un error, però no malintencionat, per això vaig demanar excuses".

Tot i això, l'expresident del Congrés ha deixat clar que "Espanya és una nació" i que "Catalunya és una part entranyable del nostre territori".

Ha afegit Peces-Barba: "Està molt bé, el segle XVII ja ha passat, Catalunya està molt bé com està, i no em mereixo un tractament superior al que va tenir Duran Lleida [per les seves paraules sobre els andalusos i el PER]". "El que havia de dir ho he dit, i no hi vull entrar més; no tinc res més per afegir". "Si intenta comparar les paraules de Duran amb el que jo he dit, hi ha una distància enorme... I jo no sé quin ha sigut el tractament de la premsa catalana a les paraules de Duran", ha afegit Peces-Barba.

L'expresident del Congrés espanyol ha emmarcat la polèmica en la proximitat de les eleccions generals i per això ha demanat tancar la polèmica.

Sobre la reacció del president de la Generalitat, Artur Mas, que aquest dijous va dir que el Congrés hauria de reprovar les seves paraules, Peces-Barba ha recordat que la cambra està dissolta per la convocatòria electoral. "El partit del senyor president de la Generalitat podrà reprovar-me, però el PSOE farà el que trobi oportú", ha dit. "Amb Mas hem parlat sobretot de futbol, i sempre ha sigut molt cortès amb mi", ha afegit.

stats