Societat 05/02/2016

"Sé que va estar malament, però vaig ser dèbil": el pederasta dels Maristes es confessa a 'El Periódico'

Joaquin Benítez, acusat d'abusos sexuals, va ser professor durant 30 anys

Ara
1 min
Expectació mediàtica al col·legi dels Maristes on s'han destapat els abusos sexuals / PERE TORDERA

BarcelonaFa quatre anys que està amagat, des que el 2011 va deixar de fer classes al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts de Barcelona, acusat d'haver agredit sexualment un alumne. Tot i que la denúncia no va arribar enlloc –el menor es negava a testificar–, Joaquín Benítez va ser apartat del món educatiu.

En una entrevista a 'El Periódico', Benítez admet els fets i confessa que "es pensava que el vindrien buscar abans". Retirat en un petit poble de Girona, en companyia del seu germà, assegura estar "preparat per afrontar [les acusacions] davant la societat". "El que vaig fer ho vaig fer per debilitat. Sé que va estar malament. Només espero tenir l'oportunitat de demanar perdó a aquells nois", assenyala.

El presumpte pederasta explica que durant aquests quatre anys "ha passat comptes amb Déu". "M'he netejat davant d'ell, que és el que importa, i ara sé que he de fer-ho davant de la gent", argumenta. L'exprofessor subratlla que durant anys va negar la seva homosexualitat, que ara assumeix. "Ja sé que no és excusa, però vaig ser educat en el catolicisme més estricte, intern durant més de 16 anys en un col·legi amb altres nois, amb els quals vaig tenir els primers contactes", conclou.

PERFIL: La vida olímpica del suposat pederasta dels Maristes

stats