Societat 28/12/2011

Una nena petita frustrada per les joguines de color rosa

"No seria just per a totes les noies comprar princeses i per a tots els nois, comprar superherois!", exclama la petita Riley

Ara
1 min

BarcelonaEl vídeo de Riley, aquesta petita que no para de preguntar durant l'escàs minut que dura el vídeo, clama amb contundència contra les empreses de joguines, que només venen princeses per a les nenes i superherois per als nens. La frustració de la jove Riley la porta a dir al seu pare: "No seria just per a totes les noies comprar princeses i per a tots els nois, comprar superherois!". Una disjuntiva que obliga el seu pare a preguntar-li per què passa això. Ella li respon: "Les companyies que fan aquestes joguines tracten d'enganyar les noies, les pinten de color rosa per evitar que les nenes comprin el que els nens volen comprar, veritat?".

Una pregunta a la qual segueix aquesta altra: "Si els nens volen comprar coses roses, poden, oi?". "Així que per què totes les noies han de comprar les princeses?", resol la jove Riley. Després, colpeja la caixa de nines amb pedres brillants que té al costat.

"A algunes noies els agraden els superherois, a algunes altres les princeses! Hi ha alguns nens que els agraden els superherois, hi ha nens que els agraden les princeses! Llavors, per què totes les noies han de comprar coses de color rosa i tots els nois han de comprar joguines de diferents colors?", demana Riley al seu pare. Finalment, ell sospira i respon: "És una bona pregunta, Riley".

stats