Societat 26/03/2021

Amb un peu a cada ple: Maragall, Artadi i Parera compaginen avui Parlament i Ajuntament

Manuel Valls no ha participat de la sessió municipal i la seva número dos ha passat d'una institució a l'altra

2 min
El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, aquest matí al Parlament

BarcelonaEl calendari ha jugat una mala passada avui als tres regidors de Barcelona que compaginen aquest càrrec amb el de diputats al Parlament: Ernest Maragall (ERC), Elsa Artadi (JxCat) i Eva Parera (Barcelona pel Canvi). Tots estaven cridats avui a les deu del matí tant al ple d'investidura com al ple municipal del mes de març. Maragall i Artadi han acudit al Parlament, amb el compromís de seguir a distància la sessió municipal, que és semipresencial i on cada grup decideix quins regidors té a la a la sala de plens. La més malparada ha sigut Parera, que és diputada pel PP i a Barcelona comparteix grup municipal amb Manuel Valls ,i no ha tingut relleu presencial –Valls no ha participat del ple en cap moment-: ha engegat la sessió al consistori on ha hagut d'intervenir en tots els punts de l'ordre del dia i marxat, més tard, cap a la votació d'investidura. Doble sessió.

Des de la formació de Valls lamenten que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, "no hagi tingut en compte" la situació de les tres persones que combinen els dos càrrecs a l'hora de plantejar la data del ple i que s'hagin esgotat els terminis. Apunten que Parera va intentar a última hora modificar la data del ple de Barcelona, que sempre se celebra l'últim divendres de cada mes, però que per una qüestió de tempos ja no hi va haver marge per als canvis. No hi va haver, de fet, cap petició pels canals oficials de fer aquest canvi de data. Fonts del partit han declinat avui precisar si Valls es trobava o no a Barcelona i per què no ha participat del plenari.

Artadi sí que ha intervingut en alguns dels punts de l'ordre del dia municipal a distància des del Parlament, tot i que ha sigut breu perquè just havia de referir-se al punt en què el PSC retreia al Govern el deute econòmic que manté amb la ciutat i els socialistes han decidit retirar-lo a l'últim moment en un gest de crítica a la manca d'entesa per investir nou president. Ha sigut el moment en què s'ha fet més evident que el ple municipal mirava avui de reüll en tot moment el que passava al Parlament.

ERC sí que havia previst que Maragall no tindria avui intervencions a l'Ajuntament. La més emotiva, la del comiat a la síndica de la ciutat, Maria Assumpció Vilà, que avui acaba el seu segon i últim mandat, l'ha fet el portaveu del grup, Jordi Coronas. Per part de JxCat, qui ha acomiadat la síndica ha sigut la regidora Neus Munté –amb l'exalcalde Xavier Trias seguint la sessió des de la grada–. També l'exalcalde Jordi Hereu ha assistit al ple per sentir l'últim informe de Vilà com a síndica.

stats