SOCIETAT
Societat 25/10/2013

Pintades i destrosses el primer dia de pagament al Parc Güell

El caixer automàtic de venda d'entrades del metro de Lesseps ha quedat fora de servei

Maria Ortega
1 min
Destrosses el primer dia de pagament al Parc Güell. / M. Ortega

BarcelonaPrimer dia d'accés regulat a la zona monumental del Parc Güell. Primeres cues per adquirir entrades –el preu màxim és de vuit euros– i per situar-se a les cintes blaves que regulen l'entrada de visitants a cinc punts diferents. El dia ha començat amb més pintades de protesta contra el tancament del parc als carres adjacents i amb el sabotatge del caixer automàtic que dispensa entrades al metro de Lessesps –i al de Vallcarca–, que ha quedat destrossat. A les parets de carrers com Larrard s'hi poden llegir missatges com 'Free Park Güell'.

Els més preparats per a l'inici de la regulació són els turistes, que arriben en grups organitzats i accedeixen al recinte per la part alta del Parc. En canvi, per a bona part dels que visiten el parc pel seu propi compte, les noves taquilles són una sorpresa i molts troben complicat d'entendre el nou sistema de cintes per tancar la zona monumental.

Per a avui s'han venut per endavant unes 2.000 de les 7.600 entrades disponibles, i encara en queden per a totes les franges horàries –se'n posen a la venda 800 per hora–. No ha calgut, durant les primeres hores del matí, fer ús de l'espai extra per a autocars habilitat a la plaça Sanllehy per si el pàrquing de la carretera del Carmel no dóna l'abast.

stats