Societat 12/05/2021

Catalunya ja té el pla per reobrir les discoteques però no en fixa la data

A la zona de ball serà obligatori portar mascareta i no s’hi podrà consumir

2 min
Una discoteca de Tarragona, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEncara no és clar quan podrà reobrir l’oci nocturn, però la Generalitat ja té el pla que estableix com serà la represa a Catalunya. El Procicat ha aprovat el protocol sectorial que inclou les mesures per a les discoteques, les sales de ball i de festes amb espectacles, els bars musicals i els karaokes. A la zona de ball serà obligatori portar mascareta i no s’hi podrà consumir. Si l’aforament de la pista és superior a 500 persones, haurà de tenir un perímetre amb un lloc d’entrada i un altre de sortida. A la barra s’haurà de garantir la distància de seguretat entre les persones i eliminar els estris que puguin ser d’ús comú o compartit. Només es podrà prescindir de la mascareta per menjar o beure.

Si l’aforament dels establiments és superior a 500 persones, caldrà tenir un sistema telemàtic de venda anticipada d’entrades que sigui nominal “per facilitar una traçabilitat dels assistents en cas de rebrot”, segons el Govern. Si l’aforament és inferior, aquest requisit només serà una recomanació. El sistema telemàtic haurà d’incloure informació de la disponibilitat de l’aforament “per evitar aglomeracions”. Si les entrades es venen per taquilla, caldrà tenir un registre amb dades d’identitat i de contacte, al marge de quin sigui l’aforament. En el cas que hi hagi cua als accessos, a l’exterior dels locals, s’haurà de garantir la distància de seguretat i exigir l’ús de mascareta a les persones, amb fluxos d’entrada i de sortida “amb el mínim contacte possible”.

Segons les restriccions de cada moment

Pel que fa a l’aforament màxim, dependrà del topall que tinguin autoritzat els establiments. Però el pla, com ja havia advertit el sector abans que es fes públic, no concreta amb quin aforament podran tornar a funcionar les discoteques, perquè dependrà del que diguin les restriccions de cada moment. El protocol també recull que s’haurà d’intensificar la neteja i desinfecció dels locals. Hauran de tenir una ventilació i renovació de l’aire, sigui de manera natural o amb un sistema de climatització, per evitar la transmissió del covid. Si només es disposa de ventilació natural, s’hauran d’obrir les finestres i les portes per ventilar els espais amb la màxima freqüència possible i almenys tres cops al dia durant 10 minuts. Aquesta ventilació natural haurà de començar dues hores abans de l’obertura i s’haurà de mantenir fins a una hora després del tancament.

Les discoteques estan tancades a Catalunya des del 24 de juliol passat, quan el Govern va clausurar l’oci nocturn. Va ser l’últim dia en què van poder obrir i encara no s’ha fixat la data de reobertura.

Poc més d'un mes oberts durant la pandèmia

08-06-2020

El Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran van ser els primers a entrar a la fase estatal de desescalada que permetia la reobertura de les discoteques sense que s’hi pogués ballar.

19-06-2020

Catalunya va recuperar les competències en Salut i va equiparar les restriccions arreu del país amb la reobertura de les discoteques a tot el territori i, d’entrada, va permetre que s'hi pogués ballar.

22-06-2020

La Generalitat va canviar de criteri i va prohibir ballar a les discoteques encara que va mantenir que continuessin obertes.

24-07-2020

Catalunya va ordenar el tancament de les discoteques per un període de 15 dies que es va prorrogar reiteradament amb l’argument que calia aturar la propagació del virus.

06-10-2020

La Generalitat va anunciar que publicaria una normativa que permetria la reobertura de les discoteques sense que s’hi pogués ballar tot i que l’endemà va canviar de criteri a l’últim moment i ho va descartar.

stats